ZELENSKI NAJAVIO RAT NA BALKANU! “Imamo informacije da Rusija sprema novu EKSPLOZIJU” – Uznemirujuće tvrdnje Kijeva

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas rekao da bi Ruska Federacija mogla da izazove nove krize kako bi skrenula pažnju svetske javnosti sa rata u Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danas izjavio da Rusija navodno planira da skrene pažnju svetske javnosti sa rata u Ukrajini time što će započeti sukoba u Moldaviji ili na Balkanskom poluostrvu. Zelenski tvrdi da Rusija stoji iza sukoba Izraela i Hamasa na Bliskom istoku i smatra da će Moskva pokušati da kreira novu krizu u svetu.

Danas svi pričaju o krizi na Bliskom istoku. Kako sam iskreno i rekao, nije od juče taj problem. Nije ni od prekjuče. Svi znaju o ovom dugotrajnom konfliktu i ratu, ali niko neće da ga okonča. Rusija stoji iza rata na Bliskom istoku sa svojim saveznikom Iranom, sigurni smo u to“, izjavio je Zelenski, a prenela je agencija “Interfaks”.

Potom je naveo gde bi mogli da izbiju novi sukobi. Zelenski tvrdi da Ukrajina ima informacije da nakon Bliskog istoka, Rusija planira da “proizvede krizu na Balkanu”.

Verujte mi, dobijamo informacije da Rusija ima dugotrajan plan. Blisti istok, biće i Balkan ako ništa ne urade svetske sile. U tom slučaju će doći do nove eksplozije“, rekao je Zelenski.

Nakon Balkana, podelio je saznanja o Moldaviji. Kaže da je cilj Moskve da obori proevropsku vlast u ovoj zemlji.

Videlo se tokom izbora da nešto nije u redu. Da se izbori proglase neustavnim. Da se uništi aktuelna vlada koja je proevropska“, istakao je Zelenski.

mondo

Previous post Izraelska vojska demolirala zgradu parlamenta u Gazi