Ukrajina u problemu: Nemaju rešenje za novi model ruske kamikaze FOTO

Ruska vojska dobija napredne kamikaze bespilotne letelice “Lancet”, poboljšane dodatnom kamerom i dvostrukim tandem bojevim glavama.

Nove bojeve glave mogu da probiju zaštitne šlemove i eksplozivno reaktivni oklop [ERA].

Najnoviji Lanceti se takođe mogu pohvaliti autonomnim letom i mogućnostima automatskog prepoznavanja ciljeva.

Sa cevastim glavnim telom i jedinstvenim korenom krila, ova inovativna varijanta nije prošla nezapaženo. Ukrajinske oružane snage su priznale ovu potencijalnu pretnju, što je dovelo do tekućih diskusija o tehničkim i taktičkim pristupima za ublažavanje njenog uticaja dok je dron u režimu lebdenja. Poslednjih meseci, bilo je izveštaja o nadograđenim verzijama Lanceta sa poboljšanim motorima, bojevim glavama, dometima i tehnologijama za praćenje i optičke tehnologije. Čini se, međutim, da nije svaka nova karakteristika ugrađena u jedan model. Umesto toga, ovi razvoji se pojavljuju u različitim verzijama i proizvodnim serijama.

Ova adaptacija podrazumeva da sve jedinice ruskih Kopnenih i Vazdušno-desantnih snaga možda nemaju na raspolaganju identične varijante dronova.

Dodeljivanje Lanceta može biti prilagođeno na osnovu jedinstvenih zahteva određenih ruskih armijskih grupa i njihovih odgovarajućih regiona (severoistočnih, istočnih, jugoistočnih ili južnih) u Ukrajini.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Previous post Laušević radio u Njujorku kao moler, a onda su ga iznenadili Divac i Stojaković