Borci Vagnerovci će ratovati pod zastavom Kadirova

Više od 170 bivših boraca Vagnerove grupe pridružilo se specijalnim snagama Ahmat, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

– Bivši borci PMC “Vagner” prelaze na službu u elitnu specijalnu jedinicu “AKHMAT”. U sledećoj grupi koja je izrazila želju da nastavi službu u redovima naše jedinice nalazi se više od 170 vojnika koji imaju obimne iskustvo u borbenim dejstvima kako na teritoriji Donbasa i Ukrajine, tako i na drugim žarištima – napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Šef Čečenije je izrazio uverenje da će i drugi bivši predstavnici Vagnera slediti primer svojih drugova i pridružiti se redovima specijalnih snaga Ahmat.

– Sa naše strane, mi smo samo srećni zbog toga. Bićemo jedinstvena prijateljska porodica koja će se boriti protiv neprijatelja Rusije na teritoriji Severnog vojnog okruga i svim našim naporima branićemo našu otadžbinu – dodao je Kadirov.

Ramzan Kadirov o prelasku boraca grupe Vagner u njegovu jedinicu

Komandant specijalnih snaga Ahmat, Apti Alaudinov, rekao je u subotu za RIA Novosti da bivši radnici grupe Vagner prelaze u jedinice Ahmat i stižu u područje SVO. Prema njegovim rečima, to se dešavalo i ranije, ali sada je “počelo masovno dopunjavanje”.

Previous post Ima 235 miliona dolara u bitkoinima, ali se ne sjeća lozinke
Next post Tajni dokument otkriva šta Izrael planira sa stanovnicima Gaze (FOTO)