Izrael objavio snimak trupa i ulaska u Gazu

U toku je 22. dan sukoba izraelske vojske i Hamasa.

Izraelska vojska: Proširili smo kopnene vojne operacije u Gazi, nemamo gubitaka

Izraelska vojska saopštila je danas da je tokom noći ušla u severni deo Pojasa Gazi i proširila vojne operacije u toj opkoljenoj palestinskoj enklavi.

“Pešadijske, oklopne, inžinjerijske i artiljerijske snage koje učestvuju u akciji, praćene su jakom vazdušnom vatrom”, saopštio je portparol vojske Danijel Hagari, prenosi Tajms of Izrael.

On je naglasio da su “snage i dalje na terenu i nastavljaju borbu” i da “nijedan vojnik do sada nije povređen” u proširenoj kopnenoj operaciji u Pojasu Gaze.

zraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je oko 100 njihovih aviona noćas pogodilo 150 ciljeva Hamasa u Pojasu Gaze, u najjačem bombardovanju od početka sukoba 7. oktobra.

Stanovnici Pojasa Gaze rekli su da je noćas na tri lokacije došlo do sukoba sa izraelskim oklopnim snagama i pešadijom, prenosi Gardijan.

Pošto su internet i signal mobilne telefonije u Pojasu Gaze od sinoć gotovo potpuno u prekidu, informacije o situaciji u toj palestinskoj enklavi sa oko 2,3 miliona stanovnika su oskudne.

Međutim, na snimcima načinjenim iz Izraela i Egipta, vide se eksplozije izazvane vazdušnim udarima i artiljerijom, koje su nebo obojile u narandžastu boju, navodi “Gardijan”, prenosi Tanjug.

Izrael objavio snimak trupa i ulaska u Gazu

Previous post Veliki preokret: Novi slovački premijer obustavio svu vojnu pomoć Ukrajini
Next post Majka tužila sinove jer neće da se odsele i osamostale i dobila parnicu