Zastrašujući prizori iz bolnice u Gazi: Reporter BBC-a se emotivno slomio pred kamerama

Reporter BBC Arabic-a, Adnan Elbursh, i njegov kameraman su svjedočili jezivim prizorima u bolnici Al Shifa u Gazi. Snimili su potresne scene iz unutrašnjosti bolnice u kojoj su smještene stotine žrtava izraelskih napada.

U njihovom izvještaju, oba su bila slomljena dok su otkrili da su među žrtvama bili njihovi članovi porodice, prijatelji i susjedi.

“Među mrtvima i ranjenima, moj snimatelj Mahmud je vidio svog prijatelja Malika. Malik je uspio preživjeti, ali njegova porodica nije”, rekao je Elbursh.

Reporter koji nije mogao sakriti suze je kazao kako je doživio jedan od najtežih dana u svom životu te da je vidio stvari koje nikada neće moći zaboraviti.

“Bolnici nedostaje prostora zbog prevelikog broja žrtava. Mrtvima se uskraćuje dostojanstvo, a ranjeni su ostavljeni u boli”, kazao je Elbrush.

Na videosnimku se vidi djevojčica prekrivena krvlju koja jeca.

“Kuća ove djevojčice je uništena. Njena porodica je ubijena, a ona treba hitnu pomoć. Moja kći je njene dobi. Sada bih je želio zagrliti”, kazao je Elbrush.

U emotivnom videu također se prikazuju žene koje plaču pokraj tijela svojih članova porodice

“Hodnici bolnice puni su tijela, u mrtvačnici više nema mjesta. Tijela moraju biti poslagana na tlu ispred ulaza u bolnicu. Ovo se događa u mom gradu. Osjećam se bespomoćno”, rekao je reporter koji se spustio na koljena i počeo plakati.

Prema informacijama palestinskog ministarstva zdravstva, u Gazi je do sada ubijeno 1.500 ljudi, a više od 6.000 je ranjeno.

Čovjek iz hitne pomoći slomljen onimšto je vidio..

KLIX.BA

Previous post MISTERIOZNI HAMASOVI TUNELI. Isplivao je snimak ogromnog lavirinta Hamasovih tunela ispod Gaze.
Next post Izraelski tenkovi ušli u Pojas Gaze