Milanović: Amerikančići i Englezići žele da unište Dodika

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas optužnicu koje je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog neprimenjivanja odluka Kristijana Šmita.

Milanović je novinarima u Plaškom rekao da “Amerikančići i Englezići” žele da unište Dodika kako bi na vlast, kako je rekao, doveli prave četnike.

„Uvedi red u Palestini i Ukrajini ako možeš. Ti ljudi prave štetu BiH“, rekao je Milanović, preneli su zagrebački mediji.

Izrael je izgubio moje simpatije zbog bombardovanja Gaze

Milanović je rekao da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu.

„Pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistvo civila. To su biblijska pravila koje smo prepisali. Imam prijatelja koji je pola Hrvat i pola Srbin, čekao je 30 godina na državljanstvo u Izraelu jer nije Jevrejin…“, rekao je Milanović.

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to “jedan idiotski potez”, preneli su hrvatski mediji.

“Nema drugim zastavama mesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sledeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš”, rekao je Milanović.

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović je to ponovo nazvao idiotizmom, a može, kaže, biti i nesposobnost, nekompetentnost, preneli su hrvatski mediji.

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je juče da nije bilo potrebe da Hrvatska šalje avione za svoje građane u Izraelu, jer rade redovne linije, te da su to neke zemlje činile radi svoje promocije

sputniknews

Previous post Mediji: Izrael napao Siriju
Next post Skriveno od civilizacije: Ispod Amazonske šume leži hiljadu drevnih građevina