Izrael će gađati Hamas i po ceni da ugrozi izraelske taoce

Sukobi Izraela i Palestinaca nastavljeni su i danas, borbe su se danas vodile u sedam do osam izraelskih gradova u blizini pojasa Gaze. Izraelske odbrambene snage saopštile su da su pokrenule masivne vazdušne napade na priobalni deo grada Gaze, gađajući desetine lokacija. U međuvremenu, Hamas je ponovo raketirao Jerusalim.

Izrael će gađati Hamas i po ceni da ugrozi izraelske taoce

Izrael će napasti palestinsku militantnu grupu Hamas u Gazi sa velikom snagom i u velikom obimu, čak i po cenu da povredi Izraelce koje Hamas drži kao zarobljenike, preneo je danas Tajms of Izrael pozivajući se na visokorangirani neimenovani izvor u izraelskoj vladi.

Isti izvor je rekao da ako Izrael ima precizne obaveštajne informacije o lokaciji izraelskih zarobljenika, onda će se uzdržati od napada na konkretnoj lokaciji, ali sve dok ne bude takvih informacija, svi ciljevi Hamasa biće targetirani.

Ministarstvo zdravlja Izraela saopštilo je da je broj ubijenih porastao na 900, a ranjenih na 2.500.

Fatah pozvao na nacionalno jedinstvo i eskalaciju sukoba sa Izraelom

Centralni komitet pokreta Fatah pozvao je danas na okupljanje oko opcije nacionalnog jedinstva i udružene borbe na terenu, političkom i diplomatskom nivou, kao i na “eskalaciju svih tačaka konfrontacije sa izraelskim okupatorom u svim delovima Palestine”.

U saopštenju se ukazuje na neophodnost da se izađe sa “čvršćom arapskom pozicijom u suočavanju sa okupacijom Zapadne obale i Pojasa Gaze“, kao sa i “onima koji joj pružaju pokriće i podršku”.

Poziva se i međunarodna zajednica na odgovornost u sprovođenju rezolucija koje se odnose na palestinsko pitanje.

Izraelski ministar odbrane: Ovo je rat za našu budućnost

Izraelski ministar odbrane Joav Galan rekao je danas da je rat koji Izrael vodi protiv militantne grupe Hamas “rat za našu budućnost”.

“Velika cena za neprijatelja je neophodan uslov za naše postojanje u regionu”, naveo je Galan, prenosi “Tajms of Izrael”.

On je, tokom posete podzemnom komandnom centru izraelskih vazduhoplovnih snaga u Tel Avivu, dao instrukcije vojsci da “značajno poveća intenzitet napada u Pojasu Gaze” i da “eliminiše sve meta Hamasa”

Previous post UŽIVO Izrael udario: “Počeli smo”; Gaza u plamenu; Raste broj mrtvih FOTO/VIDEO
Next post Hamas otvoren za primirje: Ostvarili smo svoje ciljeve