Hamas otvoren za primirje: Ostvarili smo svoje ciljeve

GAZA – Hamas je otvoren za razgovore o mogućem primirju sa Izraelom, pošto je “ostvario svoje ciljeve”, izjavio je danas visoki zvaničnik te palestinske militantne grupe Musa Abu Marzuk.

On je u razgovoru za Al Džaziru rekao da je Hamas otvoren za “sve političke dijaloge”, na pitanje o tome da li je grupa spremna da razgovara o mogućem prekidu vatre.

Marzuk je dodao da je Hamas zarobio “desetine” državljana Izraela, uključujući one koji posjeduju i rusko ili kinesko državljanstvo.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je Izrael tek počeo sa ofanzivom na Pojas Gaze, što je odgovor na napad palestinske militantne grupe Hamas na njegovu zemlju.

“Tek smo počeli sa udarima na Hamas. Ono što ćemo učiniti našim neprijateljima u narednim danima pamtiće generacijama”, poručio je Netanijahu u obraćanju naciji i dodao da će sve teritorije na kojima djeluje Hamas “pretvoriti u ruševine”.

On je naveo da zločini koje je počinio Hamas nisu viđeni još od Islamske države.

“Uvijek smo znali šta je Hamas. Sada i svijet zna. Hamas je ISIS”, rekao je Netanijahu, dodavši da je određeni broj terorista i dalje na teritoriji Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Nezavisne novine

Previous post Izrael će gađati Hamas i po ceni da ugrozi izraelske taoce
Next post “LJUDI JECALI NA LETU ZA TEL AVIV, VRAĆALI SU SE U VOJSKU…” 300.000 Izraelaca dobilo poziv – Svi da se jave u KASARNE