“Ponašanje Zelenskog je odvratno”; Ali džaba mu, sve stoji VIDEO

Zahtevi Volodimira Zelenskog za finansiranje Ukrajine su sramotni, napisao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Makgregor na društvenoj mreži Iks.

“Ponašanje Zelenskog je odvratno. Poslao je desetine hiljada svojih sunarodnika u smrt. Svakih nekoliko minuta on otvara usta i traži još milijardu dolara od SAD, a mi nemamo načina da pratimo kuda ide naš novac. Šteta”, naveo je Makgregor, a prenele su RIA novosti.

Podsetimo, Makgregor je više puta govorio protiv finansiranja Kijeva i slanja vojne opreme. On je takođe tvrdio i da ne samo da Ukrajina vrtoglavo gubi rat s Rusijom već i da je poginulo 400.000 Ukrajinaca u tom ratu.

Na račun ukrajinskog predsednika i traženja finansijske pomoći našalio se američki milijarder Ilon Mask, koji je na svojoj društvenoj mreži Iks objavio montiranu fotografiju Zelenskog kome iskaču žile na vratu, uz opis da je prošlo pet minuta a da nije zatražio milijardu dolara.

Šalu na stranu, pitanje nastavka finansiranja rata u Ukrajini zaista jeste postalo pitanje oko kog se lome koplja među američkim političkim predstavnicima zbog previranja među republikancima.

Vrhunac je nastao kada je smenjen Kevin Makarti s mesta predsednika Predstavničkog doma američkog Kongresa, što je prvi put u američkoj istoriji. Njegova smena je gurnula Kongres u dalji haos i to samo nekoliko dana nakon što je za dlaku izbegnuta blokada vlade zbog neusvajanja budžeta. Republikanci imaju u kongresu tanku većinu, ali nemaju saglasnost o tome ko bi mogao da zameni Makartija.

Dok se to ne desi, faktički sve stoji. Čak je i američki predsednik Džozef Bajden upozorio da zbog previranja među republikancima buduća američka pomoć Ukrajini postaje neizvesna.

SAD prolaze kroz težak period: “Prekasno je za brigu”

Volodimir Zelenski je rekao da SAD prolaze kroz težak izborni period, piše CNN.

Novinari su pitali Zelenskog da li je zabrinut zbog opoziva predsednika Predstavničkog doma Kevina Makartija, koji bi mogao da zaustavi zakonodavno odobrenje za buduću američku pomoć Ukrajini.

“Mislim da je prekasno za brigu. Moramo da radimo na tome”, naglasio je Zelenski dok je odlazio na samit Evropske političke unije u Granadi, u Španiji.

On je dodao da je tokom svog putovanja u Vašington ranije ove godine dobio poruku o stopostotnoj podršci od američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Izvor: B92, index.hr

Previous post Poruka američkog ambasadora: Srbi, pomirite se s tim
Next post Putin: Nemoguće je slomiti srpski narod