Ukrajinac zarobio ruski tenk koji nije radio pa nazvao tehničku podršku u Rusiji

U 20 mjeseci ruskog rata protiv Ukrajine, ukrajinska vojska je zarobila oko 200 ruskih tenkova T-72B3. T-72B3, proizvod Uralvagonzavoda iz Nižnjeg Tagila, jedan je od novijih ruskih tenkova. I za razliku od T-64BV, T-80U ili T-72AMT, ukrajinska industrija nema puno iskustva s tim tipom

Dakle, kada je ukrajinski tenkista pozivnom oznakom “Kočevnik” naišao na probleme sa svojim zarobljenim ruskim T-72B3, probleme koje lokalni stručnjaci nisu mogli odmah riješiti, nazvao je tehničku podršku Uralvagonzavoda. I nevjerovatno, linija za pomoć zapravo je pomogla.

Militarnyi je snimio Kočevnikove pozive videom.

Kočevnik služi u 54. mehanizovanoj brigadi ukrajinske vojske, koja se bori oko Kramatorska u istočnoj Ukrajini i koristi uglavnom sovjetsku staru opremu, uključujući tenkove T-64 i borbena vozila BMP. Također posjeduje neke od bivših ruskih T-72B3.

Kočevnik je trolao Ruse, uglavnom. Ali njegove zamjerke njegovom tenku od 45 tona za tri osobe bile su stvarne. Spremnik je izbacivao ulje. Njegovi kompresori nisu radili. Električni mehanizam za okretanje kupole stalno je otkazivao, prisiljavajući posadu da okreće kupolu ručkom.

Iako svaki tenk može biti temperamentan, popis kvarova s kojima se Kočevnik nosio mogao bi govoriti o nekonzistentnoj izradi u kompanijama Uralvagonzavoda.

Rus koji se predstavio kao Aleksander Anatolevich, koji očito nije znao da je Kochevnik ukrajinski vojnik, obećao je da će iznijeti probleme s projektnim biroom u Nižnjem Tagilu i da će također kontaktirati proizvođača motora u Čeljabinsku .

Kočevnik nije završio s trolanjem. Došao je i do Andreja Abakumova, direktora Uralvagonzavoda. Abakumov je zamolio Kočevnika da detaljno opiše probleme tenka na WhatsAppu.

Tada je Kochevnik konačno otkrio da je Ukrajinac, a njegova je vojska krajem prošle godine zarobila problematični T-72 oko Iziuma. Smijući se, Kočevnik je prekinuo razgovor.

KLIX

Previous post Vučević: Ukoliko dobije naredbu da uđe na KiM, vojska će izvršiti taj zadatak
Next post JEFTINIJE OD STARAČKOG DOMA: Penzioneri bili 500 dana na krstarenju, proputovali svijet