Ovako su građani Kraljeva ispratili na poslednji počinak ubijenog Stefana Nedeljkovića

Iza Stefana su ostale tri ćerke i supruga

Više stotina građana je u Kraljevu upriličilo danas poslednji pozdrav za Stefana Nedeljkovića, Srbina koji je ubijen u Banjskoj 24. septembra.Oni su, držeći baklje, poslednji put pozdravili Stefana, na putu ka Vrnjačkoj Banji, gde će biti sahranjen.

Podsetimo, trojica Srba, Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković, koji su ubijeni 24. septembra u Banjskoj, biće sahranjena danas.

Od Stefana, iza kog su ostale tri ćerkice i supruga, građani su se oprostili i mimohodom kroz Zvečan. Kilometarska kolona sa članovima porodice, prijateljima, poznanicima i komšijama krenula je od Nedeljkovićeve kuće i napravila krug pored crkve Svetog Đorđa do zgrade Metala.

Hapšenje i na Jarinju: Iz kolone koja je pošla na sahranu ubijenog Stefana, izvučen Lazar J.

“Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”

Na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su danas išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen je i lišen slobode Lazar J, koji je odveden u nepoznatom pravcu, saopštila je Srpska lista.Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode.

Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se uhapšeni nalazi.

Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku danas lišen slobode Lazar J”, navodi Srpska lista.

U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi gospodin Stefan J.

Iz Srpske liste navode da je “ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju”.”Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima KFOR-a, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima”, saopštila je Srpska lista.

(Telegraf.rs)

Previous post Kamere uhvatile trenutak eksplozije u Ankari (VIDEO)
Next post Obešeni Srbi, pravoslavno groblje i tenk: Skandalozna provokacija na Kosovu i Metohiji, šokantne pretnje navijača Trepče