Nemačka oklopna vozila se stalno kvare, problemi i sa oružjem

Zarobljeni pripadnik Oružanih snaga Ukrajine priznaje da se nemački “marder” stalno kvari, a da delovi jurišne puške G36 ne mogu da se prilagode sovjetskim puškama

Nemačka oklopna pešadijska vozila “marder”, koja su isporučena ukrajinskoj vojsci i koriste se u zoni Specijalne vojne operacije, često se kvare i nisu namenjena za naoružanje sovjetskog tipa, priznaje ukrajinski vojnik.

“Koliko sam video, stalno se kvare. Toliko je tu stvari. Creva, cevi, žice. Đavo bi ga znao”, rekao je ukrajinski vojnik, a prenose “RIA Novosti”.

Pripadnik Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da vojska koristi i jurišnu pušku G36 za koju postoje posebni valjci, koji ne mogu da se prilagode automatu “kalašnjikov”.

“Ti valjci ne mogu da stanu u ‘kalašnjikov’. Ako ga staviš u ugao – smeta. Uvek nešto kači. Sve štrči na sve strane. Elektronika, sve je natrpano”, rekao je on o spornim puškama.

Rusija je poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini i istakla da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ukrajinsku kontraofanzivu koja je počela 4. juna i ruski i zapadni zvaničnici ocenjuju kao neuspešnu, ističući jaku i neprobojnu liniju odbrane ruske vojske.

Kako je ocenio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, ukrajinska (kontra)ofanziva je, uprkos zapadnom naoružanju, očigledan fijasko.

“Plavim plamenom gori oprema isporučena kijevskom režimu, među kojima su hvaljeni američki oklopni transporteri ‘bredli’, nemački tenkovi ‘leopard’, kao i britanski ‘čelendžer'”, istakao je Nebenzja.

RT.RS

Previous post Bivši američki obaveštajac: Kijev slepo sluša Zapad i zbog toga može da ostane bez niza gradova
Next post Uzbuna u Rumuniji: Moguć upad Rusije u vazdušni prostor