Prevrnulo se više kajaka kod Dubrovnika, traga se za izletnicima

DUBROVNIK – Kod Dubrovnika se prevrnulo više kajaka, spaseno je osam ljudi, među kojima jedno dijete, a traga se za još troje, prenose hrvatski mediji.

Prevrnuti kajaci bez ljudi pronađeni su kod Lokruma, prema otvorenom moru.

Hrvatski mediji prenose da se traga za još troje izletnika, ali da se brojka stalno mijenja jer je navodno upitna evidencija koja se vodi oko osoba koje idu na izlete kajacima.

Na terenu su u potrazi pripadnici policije i Lučke kapetanije, radnici Lokruma, kao i građani koji su isplovili brodicama.

Dubrovčanin Dominko Radić, koji se uključio u akciju spasavanja ugroženih na moru, rekao je da je po dojavi izašao na more, da su talasi toliko visoki da su mu prelazili preko barke, da na pojedinim mjestima duva vjetar i do 80 kilometara na čas.

“Našao sam tri kajaka prevrnuta, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspio spasiti dvojicu, ali ništa ne govore jer su u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju”, dodao je Radić.

Radić je, kako se navodi, spasio dvoje, najvjerovatnije, njemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četvoro.

Policija je u 15.20 primila dojavu od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

EDIT: Prekinuta velika potraga za kajakašima, spaseno devet osoba

DUBROVNIK – U potrazi na unesrećenim kajakašima kod Lokruma spašeno je devet osoba, a za preostale dvije osobe će se potraga nastaviti u ranim jutarnjim satima.

Potrega je zasad obustavljena zbog mraka i vjetra.

Iz PU dubrovačko – neretvanske potvrdili su za Dubrovački vjesnik kako je do sada spašeno devet osoba te je akcija traganja i spašavanja još u toku.

Akciju vodi Lučka kapetanija te se pretražuje širi morski pojas.

Zasad nije poznato jesu li kajakaši nestali ili su ostavili kajake i ukrcali se na brod.

Građani su javili kako su uočili plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik na moru kod Gorice.

Primijetili su neobično kretanje broda koji kruži na moru pod rotacijom.

Kako piše Dubrovački vjesnik, navodno se dio kajakaša uspio spasiti izlaskom na stijene, dok se za ostalima traga.

NEZAVISNE N.

Previous post Američki “abramsi” stigli u Ukrajinu
Next post Skandal u Kanadi: Ovacije u parlamentu za Ukrajinca koji je bio bivši pripadnik SS divizije