UŽIVO Jedan policajac ubijen, drugi ranjen na severu Kosova; Oklopna vozila policije u blizini Banjske

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu tzv. kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na severu KiM, saopštila je direkcija policije u Prištini. Reporter Sputnjika javlja da su zatvoreni administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i da su formirane dugačke kolone.

“Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most, te je ulaz mosta bio blokiran”, saopštila je policija.

Tri jedinice su, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije.

“Čim su stigle na mesto blokade, naišle su na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca”, navodi se u saopštenju.

Jedinice policije, kako tvrde, reagovale su u samoodbrani i uspele su da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

“Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog, dok je drugi povređen”, navodi se u saopštenju.

Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa, navodi se u saopštenju.

“Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike“, saopštila je policija.

I premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je na društvenim mrežama da je jutros oko tri časa ubijen jedan kosovski policajac, i da su napadači bili teško naoružani profesionalci.

Previous post Da li je ovo najkomičniji osumnjičeni za pljačku? (VIDEO)
Next post ULAZ U BANJSKU BLOKIRAN, PRIPADNICI ROSU DUŽ MAGISTRALE! Srbi uznemireni – čuje se i sporadična PUCNJAVA!