Tenk ukraden iz baze izraelske vojske nađen na otpadu udaljenom 20 kilometara od nje

Izraelska policija objavila je kako je pronađen tenk koji je ukraden iz baze za obuku izraelske vojske u blizini Elikima. Ukradeni tenk pronađen je na odlagalištu otpada na sjeveru Izraela.

Tenk je posljednji put viđen u blizini Elikima, sjeveroistočno od Zichron Ya’acova. Međutim, mjesto gdje je otkriven, otpad u blizini Neshera južno od Haife, udaljeno je oko 20 kilometara od baze u kojoj je tenk ukraden.

Incident, na koji je policiji prvo skrenulo pažnju Ministarstvo odbrane Izraela, trenutno istražuju i policija i ministarstvo.

Trenutni motivi za krađu tenka, a potom i odvoz na 20 kilometara udaljeno odlagalište, za sada nisu poznati. Dvojica osumnjičenika sa sjevera, jedan iz Tiberije i jedan iz Haife, kasnije su uhapšeni zbog krađe.

Ovo se događa usred rastućeg vala kriminala i nasilja u Izraelu, od čega je velik dio potaknut ilegalnim oružjem koje je ukradeno iz vojnih baza.

Ovo nije prvi put da je tenk ukraden. Ranije ove godine, demonstranti protiv reforme pravosuđa ukrali su tenk sa spomen mjesta koji je korišten u ratu Jom Kipur 1973.

KLIX

Previous post U Srpskoj raste broj zaraženih, soj se prenosi brže
Next post Ministar Ramo Isak i njegova porodica imaju imovinu vrijednu 18 miliona KM