Priveden vozač autobusa: Osjetio bol u glavi pa sletio u provaliju

CETINJE, BUDVA – Dvije osobe su poginule, dok je više osoba povrijeđeno u udesu koji se desio na putu Cetinje – Budva, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Iz policije navode da je u provaliju duboku 15 metara sletio autobus firme “Papović” u kojem je bilo više od 30 putnika.

Policija, spasilačke ekipe i brojne ekipe Hitne pomoći još izvlače povrijeđene iz provalije gdje je sletio autobus, navode “Vijesti”.

Trećom trakom se odvija saobraćaj, da ne bi došlo do blokade i kako bi brojna kola Hitna pomoći i vozila policije mogli da odvoze povrijeđene do bolnica.

Na mjesto nesreće upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

Na licu mjesta je više vozila Hitne pomoći.

“Vijestima” je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povrijeđenih.

Ekipama hitne pomoći, ljekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povrijeđenih.

“Na magistralnom putu Cetinje – Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usljed čega je došlo do slijetanja autobusa ‘Papović’ sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mjesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije”, objavila je Uprava policije na mreži Iks.

Vozač autobusa koji je sletio u provaliju na pravcu između Obzovice i Brajića priveden je u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje gdje će biti saslušan.

Vozač je nepovrijeđen, a iz provalije su ga izvukli spasioci.

Kada se prva ekipa ljekara spustila do vozača on im se požalio da je osjetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletjelo u provaliju.

Tužiteljka Anđa Radovanović naložila je policiji da dva puta, po protokolu, traže vađenje krvi vozača.

Previous post Šmit o posjeti Banjoj Luci: Kretao sam se ulicama, nisam naišao na desetine hiljada demonstranata, koji su najavljivani
Next post Ultimatum Azerbejdžana: Podignite bijele zastave ili idemo “do kraja”