“NAŠA ZEMLJA IDE DO ĐAVOLA…” Tramp poručio – Poslednja šansa Amerike su izbori 2024.

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp rekao je da Amerika brzo propada i da bi njegov reizbor dao zemlji poslednju šansu da preokrene stvari.

– Naša zemlja ide dođavola. Naša zemlja ide na dole – rekao je u intervjuu za satelitsku radio stanicu “SirijusHM”.

Amerika ima poslednju šansu, što čini predsedničke izbore 2024. “najvažnijim izborima koje smo ikada imali”, tvrdi Tramp. 

Bivši lider SAD je priznao da je isto rekao i za predsedničku trku 2016. godine, ali je insistirao da će glasanje sledeće godine biti još važnije.

– Našoj zemlji ide loše, ona se uništava (pod Bajdenovom administracijom). Mi smo nacija u ozbiljnom padu i mislim da to mogu vrlo brzo da preokrenem – poručio je Tramp.

Na pitanje šta misli o optužnicama koje su podignute protiv njega i koliko je zabrinut da bi mogao da završi iza rešetaka, Tramp odgovara da ima “odličan stav” prema tome. 

– To me uopšte ne pogađa, zato što se borim za zemlju, za narod – poručio je vodeći kandidat republikanaca.

Ovaj 77-godišnjak je rekao da ga dobri rezultati anketa uveravaju da će “pobediti na izborima bez obzira šta se desi” jer ljudi znaju da su optužbe lažne.

Nije stvar u godinama, već u kompetentnosti

Istraživanje, koje je u sredu objavio Univerzitet Kvinipiak, pokazuje da 62 odsto republikanskih glasača želi da Tramp bude kandidat njihove stranke 2024. Anketa je takođe pokazala da Tramp trenutno zaostaje za aktuelnim predsednikom Džozefom Bajdenom za samo jedan odsto.

Tramp je ponovio svoju raniju tvrdnju da ne veruje da će se Bajden (80) ponovo kandidovati na izborima 2024. zbog očigledno lošeg zdravlja.

– Gledao sam ga juče, nije mogao da sastavi dve rečenice, ne može da priča. Nije stvar u godinama, već u kompetentnosti – rekao je Tramp o Bajdenu.

U avgustu je anketa “Volstrit džornala” pokazala da 73 odsto američkih glasača smatra da je Bajden prestar da bi se kandidovao za drugi mandat, dok ga je samo 36 odsto opisalo kao mentalno sposobnog da ispuni svoje dužnosti.

Međutim, problem za mnoge Amerikance su i Trampove godine, jer on je samo tri godine mlađi od Bajdena. Istraživanje koje je radio En-Bi-Si u junu pokazalo je da je 55 odsto ispitanih zabrinuto za Trampovo fizičko i mentalno zdravlje.

(RT Balkan)

Previous post Rusija dozvolila Kim Jong-unu da iznutra vidi najnovije ruske ratne avione
Next post Južna Koreja i Amerika dogovorile da Sjeverna Koreja i Rusija plate cijenu za vojnu saradnju