Lešine pobijenih svinja leže na ulici u Slavoniji

ANDRIJAŠEVCI – U Slavoniji već sedmicama ubijaju svinje koje su pozitivne na svinjsku kugu ili se smatra da su pozitivne. “Prije par dana došli su mi testirati svinje na afričku kugu. Od 40 svinja, pozitivno je bilo njih devet. A sve su mi pobili”, priča za “24sata” Marko iz Andrijaševaca u Slavoniji.

Kaže kako su mu pobili sve svinje i da nije jedini koji je tako završio. Ogorčen je što su mu svinje ostavili na travi ispred kuće. “Upravo stojimo i čekamo da ih neko odveze. I sami vidite kako to izgleda”, rekao je.

Tvrdi da je veterinar došao s tehničarima i da su njega tražili za pomoć da ih izvuku.

“Prvo su ih upucali, a onda su im dali neku injekciju. Ja nisam jedini, desetak privrednika je ovako završilo, neki imaju količinu svinja kao i ja, a neki imaju ovako kući za sebe. Ne znam šta bih rekao, čekamo ovdje sa svinjama na travi da ih neko pokupi i odveze”, dodao je Marko.

Ove fotografije objavljene su u jednoj Facebook grupi.

“Eto kažu raširila se bolest, pa gdje su tu higijenske mjere, na sred ulice stoje eutanizovaane svinje, prestrašno, gdje je sad ta nadzorna inspekcija, gdje su dezo barijere i sve ostalo što zahtjevaju od nas”, napisala je jedna žena.

I drugi komentari su slični, prenosi “Index”.

Previous post Južna Koreja i Amerika dogovorile da Sjeverna Koreja i Rusija plate cijenu za vojnu saradnju
Next post ABRAMSI LAKA META ZA RUSKI KORNET: Predstojeća sezona kiša i blata u Ukrajini učiniće američki tenk ranjivijim