Upozorenje iz Rusije: “Čudovište koje su stvorili već pokazuje zube”

Zapad je izabrao put neskrivenog sponzorisanja kijevskog terorističkog režima, izjavila je portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova.

Zapad će dobiti šta je zaslužio jer čudovište koje su stvorili već počinje da im pokazuje zube i da ih ucenjuje, izjavila je Marija Zaharova u intervjuu za Sputnjik na Istočnom ekonomskom forumu.

Zaharova je istakla da se protiv Rusije vodi hibridni rat.

“Prehrambeni sporazum, kako ga na Zapadu nazivaju, a mi – crnomorska inicijativa, paket sporazuma, već pre praktično tačno godinu dana bio obustavljen. Kao što se sećate, razlog su bile upravo iste te diverzije i teroristički akti koji su izvršavani protiv ruskih brodova upravo uz učešće Britanije, britanskih specijalnih službi, instruktora, to je već pitanje nijansi, ali London je bio direktno i neposredno umešan. Upravo zato mi ovo zovemo hibridnim ratom protiv naše zemlje. Upravo zato Ukrajinu nazivamo instrumentom i nikakvih iluzija po tom pitanju nemamo”, istakla je Zaharova.

Ona je navela da je Zapad izabrao ovaj put neskrivenog sponzorisanja kijevskog terorističkog režima.

“Dobiće šta su zaslužili i u smislu da ovo čudovište koje su stvorili već počinje da im pokazuje zube i da ih ucenjuje. Izjave Zelenskog koje je citiralo izdanje ‘Ekonomist’ svedoče o tome. Zelenski je rekao da ako Zapad u nekom trenutku pomisli da prestane sa plaćanjem svih naručenih ubistava – to ja govorim mojim rečima, onako kako to zapravo jeste – onda će ukrajinski građani, izbeglice na evropskoj teritoriji biti saterani u ćošak i Evropa će se suočiti sa problemima. U prevodu sve zvuči veoma jednostavno – predstavnici kijevskog režima nalaze se na teritoriji zemalja EU i Evrope, NATO. Generalno, imaju status izbeglica ili raseljenih lica. Prema rečima Zelenskog, oni su, u stvari, ‘uspavane’ borbene ćelije, borbene jedinice koje dremaju, a u bilo kom momentu kada to bude pogodno, neophodno ili potrebno, sve će biti aktivirano. To je svojevrsna ucena”, navela je Zaharova u intervjuu za Sputnjik.

Na pitanje da li je u toku nekakav reeksport “Majdana”, Zaharova navodi:

“Baš tako će i biti. Kuda sve to vodi, ko zna. U Evropi je već bilo terorističkih akata. Sećate se eksplozija oko novogodišnjih praznika, masovnih događaja. To je njihov odraz – umereni teroristi, koje je Zapad svojevremeno i hranio i slao u regione, a onda su se vratili. Ali, sada je situacija gora. Sada će te ukrajinske izbeglice imati oružje koje su isporučivale zapadne zemlje, pre svega EU, kojim su prekršile sopstvene izvozne obaveze o premeštanju naoružanja. Oni ga već imaju, jer je preplavilo ‘crno’ tržište za ovih godinu i po dana. O svemu tome Zelenski govori između redova”.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova istakla je da je sramna izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je rekao da “ako SAD govore u ime Ukrajine, onda treba da ponište ukaz koji je Zelenski potpisao o zabrani pregovora sa Rusijom”.

“Ne znam kako mogu da pogledaju u oči svojim građanima, jer su bukvalno pre pola godine izjavljivali na sav glas da će se sukob rešiti samo na bojnom polju, nikakvim pregovorima. Zar to nije Blinken govorio? Što se tiče konkretne situacije, mislim da će smisliti neke kazuističke fraze kako bi napravili privid da teže ka miru u pozadini nepostojanja praktičnih koraka u tom pravcu. Odnosno, oni će smišljati neke apsurdne, protivrečene formule – formula mira Zelenskog, ne govori ništa o miru, već samo o scenarijima borbi i tako dalje, ali to se zove „formula mira“, tako da ispadne da je Ukrajina spremna za mir i da je samo potrebno da joj Rusija to kaže i predloži. Jasno je šta je dovelo do ovakvog razvoja događaja, kakva je uzročno-posledična veza, ko stoji iza čega i šta je moglo biti spasonosno, a to su Minski sporazumi”, navela je Zaharova.

Izvor: Sputnjik

Previous post Za podrum od 10 metara kvadratnih traži 59.000 evra
Next post Pola kile hljeba i parizer: Vučić zajedno s ministrima doručkovao sendvič domaće proizvodnje