150.000 vojnika je spremno? “Svi ti tenkovi, sve što su spremili, biće je**** bačeni sada”

Ukrajinska vojna obaveštajna služba objavila na kanalu na Telegramu audio-snimak presretnutog razgovora ruskog vojnika koji kaže da se sprema napad na Krim.

Na tom snimku, čiju autentičnost mediji nisu mogli da verifikuju, navodi se da jedan ruski vojnik govori da je čuo da se Ukrajinci spremaju na veliki napad kojim bi preuzeli poluostrvo Krim.

GUR je naveo da taj ruski vojnik govori prijatelju da je čuo da je namera zvaničnog Kijeva da na to polustrvo, koje je Rusija anektirala 2014. i koje se smatra ključnom tačkom za Moskvu, pošalje 150.000 vojnika kao i tešku artiljeriju.

Prema transkriptu presretnutog razgovora, koji je objavio Kijev post, ruski vojnik govori prijatelju da je čuo da ukrajinska vojska “sprema nešto na Krimu”.

Navodno, za to su spremne tri divizije, od ukupno 150.000 vojnika, a zatim, kako teče razgovor, taj broj revidira.

“Svi ti tenkovi, sve što su spremili, biće je**** bačeni sada. Žele da preuzmu Krim”, govori taj vojnik, tvrdi Kijev post.

Ruski vojnik je tada objasnio da su prve dve divizije koje je poslao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ofanzivne, a da će treća biti zadužena za “čišćenje”.

Kijev post je napisao i da je prijatelj s kojim je ruski vojnik razgovarao pokušao da uveri vojnika da bi Putinova vojska mogla da osujeti tako veliku operaciju dovođenjem rezervnih trupa, ali poruka navodno nije smirila ruskog vojnika.

Ako Zelenski zaista naredi tako veliku ofanzivu na Krim, čini se da bi taj potez bio preokret u odnosu na javne komentare koje je dao prošlog meseca tokom intervjua na ukrajinskoj televiziji.

Naime, obraćajući se novinarki Nataliji Mosejčuk, ukrajinski predsednik je rekao da se nada da će povratiti Krim političkim pritiskom, a ne direktnim sukobom koji uključuje trupe.

Izvor: B92

Previous post Dodik: Mislim da je danas Schmidt shvatio da ne može da uđe ni u jednu instituciju RS-a
Next post Daje bubreg za Simanića: Njemu treba, a ja mogu i bez jednog