Uhapšen Putinov doktor: Pokušao da pobegne iz Rusije

Viktora Truhina (59), glavnog doktora ruskog predsednika Vladimira Putina uhapsila je Federalna služba bezbednosti prilikom “pokušaja bekstva iz zemlje”.

Za Truhina se veruje da je upućen u sve medicinske tajne šefa Kremlja.

Dejli mejl navodi da je Truhin, koji je bio na čelu istraživanja i razvoja vakcina, seruma i “bakterijskih preparata” u Rusiji, nestao pre šest dana, u vreme kada je dobio otkaz u Federalnoj agenciji za medicinsku biologiju (FMBA) pod optužbom da je izvršio “proneveru”. Navodi se da je Telegram kanal Čeka-OGPU objavio da su agenti Putinove kontraobaveštajne službe uhvatili Truhina prilikom pokušaja bekstva u Belorusiju.

Truhin je 11 godina bio direktor Istraživačkog instituta za vakcine i serume iz Sankt Peterburga, rodnog grada predsednika Rusije.

“On je pokušao da napusti Rusku Federaciju i ode u Belorusiju, a uhapsili su ga oficiri ruskog FSB, koji su izgleda znali da direktor… planira da putuje u inostranstvo”, navedeno je u objavi na tom Telegram kanalu.

Navodi se da je protiv Truhina pokrenut krivični postupak kada je “postalo jasno da namerava da napusti Rusku Federaciju i da bi mogao da ispriča mnogo zanimljivih stvari o ruskim vakcinama i serumima”.

Prema informacijama tog Telegram kanala, kod Truhina je pronađen pasoš Nikaragve.

Izvor: Kurir

Previous post 500.000 Rusa krenulo na Ukrajince? Nesposobni su, rat neće potrajati
Next post Zapad izdao Ukrajinu? Zelenski: “Nisu sa nama”