Ruski pukovnik: Ukrajinska vojska trpi gubitke – NATO navikao da ratuje sa slabo opremljenom vojskom

Zemlje članice NATO-a su navikle da se bore sa vojskom koja nije opremljena, to je razlog što njihove metode doživljavaju krah protiv Oružanih snaga Rusije, a ukrajinska vojska trpi veoma velike gubitke, izjavio je Sputnjiku Heroj Rusije, pukovnik Rustam Sajfulin.

– Deo Oružanih snaga Ukrajine je imao obuku u NATO zemljama. Međutim, u svim NATO udžbenicima i kako NATO obučava vojnike, krije se to da su oni navikli da se bore sa vojskom koja nema opremu. A kada im se suprotstavlja vojska po moći i karakteru kao što je naša, kao vojska Oružanih snaga Ruske Federacije, onda svi njihovi principi i metode doživljavaju krah, što sada imamo priliku da vidimo – rekao je on.

Prema rečima ruskog pukovnika, kada deluje artiljerija, avijacija, kada su velike površine teritorija minirane i oklopna tehnika je na visokom nivou, onda NATO udžbenici imaju malu efikasnost.

– Vidimo do čega će to dovesti. Dovešće do velikih gubitaka, pre svega će se ti gubici odnositi na ukrajinske vojnike, a onda i na isporučeno naoružanje i vojnu tehniku -dodao je pukovnik.

Pukovnik Sajfulin je dva puta ranjen u specijalnoj vojnoj operaciji. Komandovao je 40. inženjerskim pukom 41. kombinovane armije. Za hrabrost i junaštvo u izvršavanju borbenih zadataka dobio je odlikovanje Heroj Rusije. Nakon oporavka imenovan je na mesto zamenika načelnika Tjumenske više vojne inženjerijske komandne škole.

Peskov: SAD će podržavati Kijev do poslednjeg Ukrajinca

Sjedinjene Države nameravaju da nastave da podržavaju Ukrajinu u ratnom stanju do poslednjeg Ukrajinca, ne štedeći novac, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-U više navrata smo čuli izjave da nameravaju da nastave da pomažu Kijevu koliko god je potrebno. Drugim rečima, oni će nastaviti da podržavaju Ukrajinu u de fakto ratnom stanju i da vode ovaj rat do poslednjeg Ukrajinca, ne štedeći novac. Mi to tako doživljavamo, rekao je Peskov.

On je naglasio da to neće moći da utiče na tok specijalne vojne operacije.

Ranije je agencija UNIAN izvestila da je američki državni sekretar Entoni Blinken stigao u zvaničnu posetu Kijevu. On će boraviti u Ukrajini dva dana, američki zvaničnici žele da razgovaraju o napretku ukrajinske ofanzive i da ocene mere za poboljšanje energetske bezbednosti zemlje.

(Sputnjik)

Previous post Američki državni sekretar iznenada u Kijevu; Cure detalji: Presporo…
Next post Evo šta sprema Ukrajina! Novi ministar odbrane uputio brutalne pretnje Rusima!