Prvo oglašavanje Putina o smrti Prigožina: Bio je čovek komplikovane sudbine i talentovani biznismen

On je na sastanku sa šefom DNR Denisom Pušilinom izrazio saučešće porodicama poginulih u avionskoj nesreći

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se danas o nesreći u kojoj je poginuo Jevgenij Prigožin.

On je na sastanku sa šefom DNR Denisom Pušilinom izrazio saučešće porodicama poginulih u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti.

– Progožin je bio čovek ‘komplikovane sudbine’, talentovani biznismen. Vagner se borio sa nacistima u Ukrajini, to nikada neću zaboraviti – rekao je Putin, prenele su RIA Novosti na Telegramu kanalu.

Putin je dodao da ga je šef Istražnog komiteta Rusije izvestio o početku istrage avionske nesreće sa Prigožinom, te da će to biti dovedeno do kraja.

Podsetimo, šef ruske paravojne grupe “Vagner” Jevgenij Prigožin poginuo je nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Ukrajinski Kijev post prenosi pisanje iz Moskve da je leš prepoznao jedan od komandanata Vagnera po tome što je na telu nedostajao jedan prst.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je u pad aviona, u kojem se nalazio šef Vagnera, umešan njegov lični pilot Artjom Stepanov.

Strani mediji navode da Rusi trenutno ne mogu da ga lociraju, a kako se sumnja, jedini je on imao pristup avionu pre leta.

Malo pre eksplozije navodno je otišao na Kamčatku. 

Autor: 24sedam

Previous post Crnogorka dobila bakšiš od preko 100 hiljada KM, objasnila zbog čega
Next post Ženi se Nebojša Vukanović: “Kapitulirao” sam u 45-oj godini