Ruski vojnici dobijaju novu zavidnu opremu

MOSKVA – Eksperti Vojne akademije za radiološku, hemijsku i biološku zaštitu su proizveli poseban troslojni materijal u vidu ogrtača.

Ovaj ogrtač može u potpunosti da sakrije siluetu vojnika, piše u dokumentu koji je predstavljen na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu “Armija 2023”.

“Ova vrsta materijala omogućava da termografske kamere ne prepoznaju vojnika, kao ni dronovi koji koriste infracrvene kamere”, navodi se u dokumentu.

Sastoji se od tri sloja: unutrašnjeg sloja koji odbija infracrveno zračenje od tijela, srednjeg sloja koji upija to zračenje i spoljnog sloja koji reflektuje infracrveno zračenje iz spoljne sredine.

Zajedno sa tim materijalom je proizvedena i kapuljača sa specijalnim naočarima koje štite od infracrvenih zračenja. Primjena ove opreme će omogućiti vojniku da bude neprimjetan.

Međunarodni vojno-tehnički forum “Armija-2023” održava se od 14. do 20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru “Patriot” na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka, navodi “b92”.

Previous post “NATO je izgubio nadu”
Next post “On se očigledno predozirao”