STRAVIČNI PRIZORI NA AERODROMU: Avioni u dubokoj vodi, u pozadini sevaju munje – DRAMA

Zbog obilnih padavina u Frankfurtu otkazano je desetine letova i nastao je nezapamćen potop na aerodromu.

Zbog užasnih poplava na pistama neki putnici nisu mogli da se iskrcaju iz aviona koji su već sleteli. Ukupno je 70 letova otkazano u sredu zbog obilne kiše i udara munja u centralnoj Nemačkoj.

Velike količine vode nakupile su se u delovima piste ostavljajući putnike zatvorene u avionima. Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz aerodroma na kojoj se vide avioni parkirani u dubokoj vodi, dok u pozadini sevaju munje. Pojavile su se i snimci na kojima se vidi kako se voda u potocima sliva po stepenicama i kroz zatvorena vrata na aerodromu.

Aerodromske usluge dva su sata bile u zastoju. Više od 23 planirana dolazna leta u preusmerena su iz Frankfurta zbog zabrane noćnih letova i situacije s poplavama.

Kako navodi DW, prema prvim procenama Aerodroma Frankfurt, nevremenom je bilo pogođeno više od hiljadu putnika. Nemačka meteorološka služba (DWD) izdala je prethodno upozorenje za celu pokrajinu Hese.

Kiša, olujni vetar i munje koje su pratile jake grmljavinske oluje uzrokovale su angažman brojnih vatrogasnih stanica u pokrajini Hese, gde se i nalazi aerodrom.

Između 20 i 23 sata po lokalnom vremenu, meteorološka kancelarija saopštila je da je palo i do 60 litara po kvadratnom metru u nekim delovima regije. Meteorolozi su zabeležili više od 25.000 munja u razdoblju od jednog sata, preneli su mediji.

(MONDO/Dojče vele)

Previous post Ruska raketa uništila ukrajinski voz sa municijom /video/
Next post Konobar ganjao mušteriju po ulici zbog premale napojnice