Sud kaznio djevojku jer se pokušavala odbraniti od napadača

SPLIT – Djevojka iz Crne Gore kaže da ju je Sud za prekršaje proglasio krivom zbog pokušaja da se odbrani od nasrtaja stranog državljanina tokom noći s 3. na 4. avgust. Četiri godine stariji Turčin pokušavao je 25-godišnju djevojku poljubiti držeći je za bradu, a onda ju je uhvatio za pozadinu.

Nije htio prihvatiti “Ne” kao odgovor, a pitanje je šta bi se dogodilo da u tom trenutku nije naišao mladić koji ju je spasio.

“Za vrijeme trajanja incidenta vukao me od Trga prema ulici u kojoj su apartmani. Nisam znala šta me snašlo, samo znam da sam se branila koliko sam mogla. Slobodno mogu reći da me spasio mladić koji je naišao. Prijateljica je bila paralizovana od šoka, nikog nije bilo oko nas”, ispričala je za “Vijesti”.

Ona ga je, da bi se odbranila, nekoliko puta udarila, a on ju je nakon toga optužio za napad. Sudija Alija Beganović oboje je kaznio zbog kršenja javnog reda i mira.

“Zaista sam zaprepaštena načinom na koji je Sud za prekršaje vidio ovaj slučaj, to jest, kako je kvalifikovao moju samoodbranu. Pitala sam i sudiju, pitam i javnost: Kad je to, prema zakonu i da ne bih bila okrivljena, trebalo da se prestanem braniti i da dozvolim da me nepoznata muška osoba, na pustoj ulici, nepristojno dodiruje, čerupa, pa možda i siluje ili teže povrijedi? Jako sam razočarana i dodatno povrijeđena i istraumatizovana nerazumijevanjem institucija, načinom na koji sam ispitivana u policiji, kao i načinom na koji je sudija odlučio. Ne mogu zamisliti kako bi u ovom incidentu prošla neka druga ženska osoba, koja ne bi bila u stanju da se brani”, kaže djevojka, prenosi “Dalmacija Danas”.

Previous post NA ZAPADU SE SPREMA NOVA UKRAJINSKA OFANZIVA? Sledeća godina može biti ključna, od sadašnje operacije mala očekivanja
Next post Ako ova linija bude probijena, pada Kremlj