NAJBOGATIJE GASTARBAJTERSKO SELO U SRBIJI! Puca od DVORACA i LUKSUZA, zbog ovoga jedni drugima PRETE UBISTVOM

Točka ima 90 domaćinstava, a 110 domova, jer neki imaju po dve-tri kuće.

Selo Točka, mesto koje se nalazi u opštini Žabari, nedaleko od Požarevca, je najbogatije gastarbajtersko selo u Srbiji. Svi gastarbajteri su 60-ih i 70-ih godina odlučili da odu preko, većinom u Austriju, i tamo su stekli ozbiljno bogatstvo, napravili vile u ovom selu sa hiljadama i hiljadama kvadrata, ali su one danas prazne. 

Točka ima 90 domaćinstava, a 110 domova, jer neki imaju po dve-tri kuće. Otkako je prvi meštanin daleke 1964. godine otišao u beli svet, a ostali videli da je njegovo domaćinstvo napredovalo, familija za familijom odlazila je u Nemačku, Austriju, Švajcarsku i Italiju. Sada 80 procenata meštana radi u inostranstvu. I svi govore po tri jezika.

U želji da naprave naselje slično onima sa Zapada, sedamdesetih godina prošlog veka počeli su da grade velelepne kuće i vile, među kojima najmanja ima 300 kvadratnih metara, dok se najveća prostire na više od 1.000 kvadrata. Uradili su uličnu rasvetu, uveli telefone, a pošto su im lopovi obijali kuće, postavili su video-nadzor ili ih osigurali. Mnogo zlatnih detalja, nameštaj koji je jako skup, mermer, gvožđe… I sve to čuvaju pripadnici obezbeđenja.

“Neki put ti dođe tako mrak na oči, pa misliš šta je ovo?! Ovo je nemoguće”, jedna baka iz sela se požalilla jer tamo uopšte nema ljudi, ali zato ima mnogo para. Gastarbajteri su čak sami sebi i asfalt platili, a u selu se nadmeću ko će imati više kvadrata i bolju vilu.

“Kaže: Je*em ti božju majku, ja ću da te ubijem i rešio čovek i udario ga tu (pokazuje žena na svoj potiljak), i pao dole”, kaže jedna meštanka objašnjavajući kako funkcionišu međuljudski odnosi i da zbog njih dolazi do ubistava. Pojedine vile poseduju čak pet kupatila, od kojih su sami domaćini rekli da nikada nisu ni ušli u svih pet kupatila. Na fasadama se nalaze gipsani ukrasi u obliku lavova, konja, labudova i sokolova, a iznutra Luj Viton zavese i Versaće pločice i stolovi.

Meštani Točke su zahvalni što im je opština omogućila da dobiju asfalt, niskonaponsku mrežu i bandere. Kada su prvih godina dolazili u zavičaj, po celu noć bi sedeli na ulazu u selo, jer blato ni pešice nisu mogli da pređu. Oni su u električnu mrežu uložili 700.000 šilinga, a za asfalt 600.000 šilinga.

@bozic.uros Dobrodošli u selo Točka gde pare nisu problem 💶💶💶 #fyp #foryoupage #tiktok #balkan #svadbaodmilionevra #urosbozic #happytv #svadba ♬ original sound – bozicuros

(MONDO)

Previous post “Fajnenšel tajms”: Ukrajinci plaćaju do 10.000 dolara da ne odu na front
Next post Detalji nesreće na Jadranskoj magistrali: Dijete stradalo u sudaru četiri vozila