Kraj rata? “Pobegli su”

Među ukrajinskim vojnicima raste nezadovoljstvo zbog neuspeha na frontu, a strani plaćenici masovno beže, izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor.

“Čak su i strani plaćenici koji su se tako revnosno borili na strani Ukrajine sada većim delom otišli. Spakovali su stvari i pobegli. Verovatno su ostali samo Poljaci”, rekao je Mekgregor na svom Jutjub kanalu, prenose “RIA Novosti”.

Prema njegovim rečima, slučajevi dezerterstva mogu postati češći i u Oružanim snagama Ukrajine zbog neuspeha u ofanzivi. Kao rezultat, ukrajinska vojska će biti podeljena, a potom i potpuno poražena.

“Ne mogu tačno da kažem kada će se to desiti, ali mislim da smo već blizu toga”, dodao je.

Vojnici, bez vidljivih rezultata ne samo da gube moral, već i prestaju da vide smisao u nastavku neprijateljstava, zaključio je pukovnik.

Kijevski režim je 4. juna pokrenuo ofanzivu na Zaporoškom, Južnodonjeckom i Artjomovskom pravcu, bacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom. Kako je primetio predsednik Rusije Vladimir Putin, pokušaji napredovanja neprijateljskih trupa su propali, one su zaustavljene i vraćene na prvobitne položaje.

Izvor: RT.rs

Previous post Svađa turiste i taksiste na Jadranu: Za vožnju od šest kilometara tražio 100 evra (VIDEO)
Next post Tetka ubijene Nizame: Krila se kod mene, odvukao je i počeo pucati po nama…