Jastreb ispustio zmiju ženi na glavu

Ženu iz Teksasa napali istovremeno su napali jastreb i zmija, nakon što je ptica slučajno ispustila zmiju na njenu glavu, piše BBC.

Pegi Džons je kosila travnjak prošlog mjeseca, kada je jastreb slučajno ispustio plijen na njenu glavu i pokušao u bijesu da je ”povrati”.

Zmija se u međuvremenu ženi obmotala oko ruke i počela da je grize po licu, dok joj je jastreb nanosio udarce kljunom i kandžama.

”Dok sam pokušavala da sa ruke otrgnem zmiju, ona se samo obmotavala. Ujela me za lice. Nakon toga se pojavio jastreb, koji dohvatio zmiju i snažno je cimao, ali kako nije uspio da je otrgne, počeo je da me ubada kandžama i kljunom”, rekla je Džons.

Poslije kratkotrajne borbe, jastreb je uspio da povrati plijen i odleti, nakon čega je Džons njen suprug odvezao do bolnice.

”Bilo je ubodnih rana, posjekotina, ogrebotina i podliva”, rekla je ona i dodala da je napad bio veoma traumatičan i da je mislila da će umrijeti, kao i da nakon napada ima probleme sa spavanjem.

Kako je napomenula, u ruralnim dijelovima Teksasa, nije neuobičajen susret s divljim životinjama.

”Viđala sam ranije kako jastrebi hvataju zmije. Oni tako ubijaju svoj plijen”, rekla je Džons.

Nezavisne novine

Previous post Hapse hrvatske navijače nakon ubistva Grka – policija postavila blokade na državnim putevima i na granicama
Next post OGLASILA SE GRČKA POLICIJA! Objavljen spisak posle ubistva navijača – 104 uhapšena će teretiti za ovo!