Bivši agent CIA: Američke generale ne brine toliko Ukrajina, već čime bi Rusija mogla da uništi SAD

Američki generali više ne razmišljaju o Ukrajini, ali uznemireno konstatuju ogromne mogućnosti ruske nuklearne podmorničke flote, sposobne da uništi Sjedinjene Američke Države, izjavio je bivši agent CIA Lari Džonson u intervjuu za „Redaktid“.

„Obratite pažnju da su prestali da govore o ‘porazu’ Rusije od Ukrajine. Oni sada aktivno razmišljaju o moćnim ruskim nuklearnim podmornicama. U svetu samo dve zemlje imaju takve podmornice — Rusija i SAD“, naglasio je stručnjak.

Istovremeno, Džonson je podsetio da Moskva već nadmašuje Vašington u toj oblasti, jer poseduje bespilotnu podmorničku flotu (plovila „posejdon“), koja može da bude opremljena nuklearnim oružjem i izvede napade na Sjedinjene Države.

„Amerika nema način da spreči ovakvu pretnju ili da joj se suprotstavi“, zaključio je bivši analitičar.

Predsednik Rusije Vladimir Putin prvi put je objavio o projektovanju torpeda u obraćanju Federalnoj skupštini 2018. godine. Prema njegovim rečima, takvi podvodni bespilotni aparati moći će da pogađaju različite ciljeve, uključujući grupe nosača aviona, obalska utvrđenja i infrastrukturu. „Posejdoni“ će biti postavljeni na višenamenske nuklearne podmornice klase „Belgorod“ i „Habarovsk“, čije su karakteristike tajne.

Moskva je više puta ukazivala da nema agresivne namere prema drugim državama. Istovremeno, kako su navodili u Kremlju, Zapad ima za cilj konfrontaciju i ekspanziju uključivanjem novih zemalja u Severnoatlantsku alijansu i destabilizaciju granica.

Previous post Pregovori odbijeni, počinje krvavi obračun?
Next post PORODICA KOJA JE NESTALA U GRČKOJ PODIGLA SRBIJU NA NOGE! Oglasila se sestra Aleksandra: Brat i snaja su još nedostupni