Snimljen trenutak kada se ukrajinski dron zabija u ruski brod?! “Napunili smo ga…” (VIDEO)

lužba bezbednosti Ukrajine (SBU) izvela je noćas specijalnu operaciju kod crnomorske luke Novorosijsk u Rusiji u kojoj je napadnut brod ruske flote, potvrdio je neimenovani izvor iz SBU.

Tokom opercije mornarički bespilotni dron oštetio je veliki ruski desantni brod Olenegorski Gornjak, rekao je izvor iz SBU-a za Ukrajinsku Pravdu.

– Video prikazuje površinsku bespilotnu letelicu SBU-a napunjenu s 450 kilograma TNT-a kako napada neprijateljski brod s oko 100 članova posade – rekao je izvor.

Operacija je izvedena zajedno s ukrajinskom mornaricom. Kao rezultat napada, ruski brod sada ima veliku rupu u svom trupu i trenutno nije u stanju za borbene misije.

– Sve izjave Rusa o takozvanom odbijenom napadu su lažne – naglasio je izvor.

Rusija je rano jutros saopštila kako je odbila napade ukrajinskih mornaričkih i vazdušnih dronova na svoju pomorsku bazu u Novorosijsku i poluostrvo Krim.

“Sinoć su ukrajinske oružane snage, uz pomoć dva bespilotna čamca, pokušale da napadnu pomorsku bazu Novorosijsk. Čamci bez posade otkriveni su i uništeni redovnom paljbom s ruskih brodova koji su štitili pomorsku bazu”, naveli su. 

/informer.rs

Previous post Ukrajinske kamikaze oštetile ruski brod “Olenegorski rudar”? VIDEO
Next post Spaseno 22 djece iz poplavljenog vrtića u Sloveniji (FOTO)