Bivši savetnik Pentagona Makgregor: Ukrajinske trupe nestaju pred našim očima

Makgregor je objasnio da je ofanziva Oružanih snaga Ukrajine dovela do toga da ruska vojska polako i pažljivo napreduje duž cele linije fronta

Ako Oružane snage Ukrajine pokušaju da nastave s ofanzivom, potencijalno će izgubiti sve preostale brigade, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Makgregor na Jutjub kanalu “Džadžing fridom“.

“Ukrajinske trupe nestaju pred našim očima. (…) Ako nastave ofanzivu, preostale snage će biti uništene. Tada Kijevu neće ostati ništa”, rekao je on.

Prema pukovnikovim rečima, čak su i ukrajinski vojnici počeli da priznaju da ne mogu da nastave s ofanzivom. Pretrpeli su ogromne gubitke i sada ih je premalo za nastavak sukoba.

Makgregor je objasnio da je ofanziva Oružanih snaga Ukrajine dovela do toga da ruska vojska polako i pažljivo napreduje duž cele linije fronta. 

Istovremeno, skrenuo je pažnju da lider Ruske Federacije Vladimir Putin, za razliku od zapadnih političara, ne teži eskalaciji, već njegove akcije imaju za cilj da izbegnu direktan sukob sa SAD ili NATO-om.

RT Balkan

Previous post Zlato BRIKS-a drma dolar i temelje američke hegemonije
Next post Dramatičan snimak iz Crne Gore: Pogledajte kako talas obara čovjeka u more