46 STEPENI IZMERENO U CENTRU ČAČKA Na ulicama nema žive duše…

Lucifer je stigao u Srbiju i zapalio gradski asflat. Tokom dana u Čačku na jednom od termometara prikazano je da trenutna temperatura na suncu iznosi neerovatnih 46 stepeni, pa ne treba ni da čudi što se na ulicama našao samo ko mora.

Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše. Imate osećaj da sve gori. Izašla sam do prodavnice, ali sam se pokajala što sinoć nisam kupila sve što mi treba, kaže za RINU Čačanka Ana.

Ulice su prazne, bašte kafića imaju vrlo malo gostiju, ali i u poslovne objekte retko su zalazile mušterije. Čak i jutarnja temperatita u Čačku bila je visoka i iznosila 25 stepeni.

– Ljudi koji su danas prošli pored radnje i u nju ušli mogli su se izbrojati na prste jedne ruke. Ovde sam zaposlena preko deset godina i ne pamtim da je ikada izmerena ovolika temperatura u centru grada, juče na tom istom termometru prikazano je da je napolju čak 51 stepen”, kaže radnica zaposlena u butiku na glavnom trgu.

Temperature u 14 sati

Temepratura od 46 stepeni, koja je danas zabeležena u Čačku nije zvanično izmerena, već je ovo zabeleženo na termometru koji je direktno izložen suncu u centru grada.

Kako je RHMZ objavio najviša temperatura u 14 sati izmerena je u Ćupriji i Zaječaru, gde je bilo 37 stepeni.

U Negotinu, Beogradu, Kragujevcu, B.Karlovcima, S.Palanci, V.Gradištu, kao i u Nišu i Leskovcu, izmereno je 36 stepeni, objavio je RHMZ.

Mnogi su spas od vreline i Lucifera potražili na Gradskom bazenima i plaži pored reke Zapadne Morave, ali i na reci Kamenici koja protiče kroz okolna sela.

Lekari apeluju da se građani ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima i da hronični bolesnici izbegavaju izlazak po najjačem suncu.

(Kurir.rs/RINA)

Previous post Đoković na korak do pobjede i obaranja svih rekorda
Next post Ukrajinci uništili ruski konvoj američkim oružjem (VIDEO)