Haos u Njujorku: Napadač na skuteru pucao u ljude, ima mrtvih FOTO

Jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene u više pucnjava u Bruklinu i Kvinsu, oblastima američkog grada Njujorka, za koje policija veruje da su nasumične.

Naoružani napadač vozio je skuter bez registarskih oznaka i otvorio u subotu vatru na pet različitih lokacija na Jamajci, kvartu u okrugu Kvins, i u Bruklinu, saopštila je njujorška policija.

Priveden je 25-godišnji muškarac i pronađen je sa pištoljem kalibra 9 mm sa produženim okvirom, navodi se u saopštenju policije.

“Ne znamo motiv. Čini se da je ovo zapravo nasumično. U ovom trenutku, na osnovu video snimaka kojima raspolažemo, verujemo da on nikoga ne cilja, nikoga ne prati. Dok se vozi na svom skuteru, nasumično puca u ljude”, izjavio je zvaničnik policije.

Policija je saopštila da su sve četiri žrtve muškarci.

Pet pucnjava trajale su skoro pola sata i počele su u subotu oko 11.10 u Bruklinu, gde je 21-godišnji muškarac jednom pogođen u levo rame.

Na snimku koji policija ima vidi se kako osumnjičeni prilazi žrtvi s leđa na skuteru i ispaljuje jedan hitac.

Potom je 17 minuta kasnije, isti osumnjičeni pucao iz pištolja na 87-godišnjeg muškarca u Kvinsu, navela je policija

Žrtva, koja je jednom pogođena u leđa, podlegla je povredama nakon što je prebačena u bolnicu, izjavio je policijski zvaničnik.

On je dodao da kada je policija stigla na lice mesta, saznala je za još jednu pucnjavu u kojoj niko nije pogođen iz vatrenog oružja i da su brojni svedoci izjavili da su videli čoveka kako se vozi skuterom i „nasumično puca na grupu ljudi“.

Četvrta pucnjava dogodila se u 11.35 časova kada je 44-godišnji muškarac upucan u obraz, hospitalizovan je i u kritičnom je stanju.

Manje od minut kasnije, osumnjičeni je pucao u desno rame 63-godišnjeg muškarca. I ova žrtva je hospitalizovana i u stabilnom je stanju, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je napadač koristio isto oružje u svih pet incidenata i da je osumnjičeni koji je uhapšen već od ranije imao krivični dosije.

Izvor: Tanjug

Previous post Blizu 2.000 ljudi i pravoslavno sveštenstvo u Gruziji upali na LGBT povorku
Next post Putin smenio glavnog komandanta rata?