Saša dve godine živi u tunelu: Imao je stan, ali mu je oduzet posle smrti roditelja, ovo je njegova priča

Pre nego što je postao beskućnik, Saša je živeo sa roditeljima, a kada su oni umrli opština mu je uzela stan.

Saša Simić iz Zenice (45) već dve godine živi i spava u tunelu usred grada. Nedaleko od ulaza Arcelor Mittala, nekadašnje Železare ima dušek, tri ćebeta, nešto ličnih stvari i deponiju oko sebe.

Uslovi, ako se tako mogu i nazvati, su nemogući. Vetar duva sa svih strana, pa tako nosi i ogromnu količinu smeća, koja neretko padne i na njega. Kako kaže, veruje da je jedini čovek u Bosni i Herceogvini koji živi u tunelu. 

Pre nego što je postao beskućnik, Saša je živeo sa roditeljima, a kada su oni umrli opština mu je uzela stan.

– Stan nije bio na mene, opština ga je uzela dala mi je neku socijalu. Od tog novca kupio sam auto i u njemu živeo tri godine, onda su mi ga ukrali – rekao je nesrećni čovek.

Kako je rekao, auto su mu ukrali dok je otišao da isprosi novac za parče hleba, a da nesreća ovog rođenog Zeničanina bude još veća, on je invalid u desnu ruku punih 15 godina.Iako je dobio Rešenje od Centra za socijalni rad još mu nije ni jedna marka uplaćena, kako tvrdi za kanal Srećka Stipovića.

– I gladan sam i žedan verujte mi – kazao je Saša kroz suze.

Nema ni telefon ni sat, pa kada svane prvo pogleda na veliki sat u komšiluku.

Saša nije u mogućnosti ni da radi jer je imao moždani udar, kada hoda manta mu se u glavi, a desna ruka mu je onesposobljena.

Osim brata i žene koja u blizini radi niko ga ne obilazi, niti zna da živi u tunelu.

– Samo brat dođe i obiđe me i on je u teškoj situaciji, ne može da mi pomogne – rekao je Saša i dodao da će se boriti sve dok bude mogao.

Ovaj čovek skoro dve zime boravio je u tunelu, a kako je zapisao na zidu tunela najhladnije mu je bilo 26. januara. Garderobe nema, pa su ga u to vreme grejala tri ćebeta koja ima. 

– Plašio sam se da se ne zaledim – prisećao se.

(Telegraf.rs)

Previous post Rogozin saopštio vest koja će zabrinuti Britance – Opasno oružje zarobljeno, Rusi ga već ispituju (FOTO/VIDEO)
Next post Poljska vojska krenula na granicu sa Belorusijom, Minsk na nogama: Znamo šta spremate!