Ukrajinski diverzanti upali u Belgorodsku oblast (Rusija); Ukrajinci se vozaju sa oklopnim vozilima po Ruskoj teritoriji (VIDEO)

Ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa upala je na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti Rusije, izjavio je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov. Pet osoba je povređeno.

„Diverzantsko-izviđačka grupa Oružanih snaga Ukrajine ušla je na teritoriju Grajvoronskog okruga. Oružane snage Rusije zajedno sa pograničnom službom, FSB i Nacionalnom gardom preduzimaju neophodne mere za eliminisanje neprijatelja. Detalje ćemo saopštiti“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Cilj sabotaže u Belgorodskoj oblasti je pokušaj Kijeva da umanji politički efekat gubitka Artjomovska, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Mi savršeno razumemo svrhu takve sabotaže – da skrenu pažnju sa bahmutskog pravca, da minimiziraju politički efekat za ukrajinsku stranu od gubitka Artjomovska“, rekao je on.

Prema rečima Peskova, Ministarstvo odbrane, FSB i Pogranična služba su saopštili Vladimiru Putinu o prodoru diverzanata.

“U toku je njihovo potiskivanje sa ruske teritorije i uništenje ove diverzantske grupe. Na licu mesta se nalazi dovoljno snaga i sredstava”, dodao je portparol.

Evo šta objavljuju ukrajinski mediji:

“Trofeji ruske vojne opreme zauzeti od strane snaga Legije slobode Rusije danas na ruskoj teritoriji, oblast Belgorod.”