Kadirov: “Sa njima se naši borci neće bojati ni Leoparda ni bilo kojeg Abramsa , 2000 metaka u minuti” VIDEO

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je snimak sa novim “uralima” koji su namenjeni čečenskim jedinicama u zoni specijalne operacije.

Novi ′urali′, kupljeni sredstvima fonda, heroja Rusije Ahmata-hadži Kadirova. MO Rusije ih je opremilo 23-milimetarskim protivavionskim topovima ′šilka′. Njihova brzina paljbe dostiže 2000 metaka u minuti. Sa njima, naši vojnici nema čega da se plaše ′leoparda′, niti nekih tamo ′abramsa′”, napisao je Kadirov na telegram kanalu.

Kadirov je precizirao da će svaka jedinica dobiti po dva nova Urala sa protivavionskim topovima, dok će čečenske jedinice imati ukupno više od 50.

“U srijedu sam se lično uvjerio u kvalitet i pouzdanost nove opreme koju će naši vojnici dobiti u bliskoj budućnosti. Riječ je o novim “Uralima” kupljenim o trošku ROF-a nazvanog po heroju Rusije Ahmat-Hadži Kadirovu.”

” Rusko Ministarstvo odbrane ih je opremilo protivavionskim topovima 23 mm Shilka. Njihova brzina paljbe dostiže 2000 metaka u minuti. S njima se naši borci neće bojati ni Leoparda ni bilo kojeg Abramsa.”

” Svaka jedinica će dobiti dva nova Urala sa protivavionskim topovima. Ukupno će naše jedinice imati preko 50 takvih jedinica. Ovo će značajno povećati efikasnost naših boraca protiv NATO i Bandera zločinaca.”

“Izražavam duboku zahvalnost predsjednici ROF-a Aimani Nesievni, što je kupila kamione za naše borce! Zahvaljujem se i rukovodstvu Ministarstva odbrane Ruske Federacije koje je predstavljao Sergej Kužugetović na opremanju opreme protivavionskim topovima!”, napisao je Kadirov na svom telegram kanalu.

Izvor: Sputnjik/Telegram kanal Kadyrov95