U selu osvanuo plakat: “Lažete nas godinama! Nijedna stranka nije dobro došla”

Razlog takve poruke mještana je što su im godinama unazad političari obećavali da će im riješiti osnovne životne potrebe što bi svaki građanin Bosne i Hercegovine trebao imati u 21. stoljeću

U mjestu Podgora kod Breze sinoć je, tradicionalno, postavljen plakat sa porukom upućenom političarima “Dobro došli lažovi”.

Transparent je postavljen jučer između 18 i 19 sati, ali je jutros uklonjen. Inače, mještani Podgore su i prije četiri godine, uoči Općih izbora, postavili plakat sa jasnom porukom “Lažete nas godinama! Nijedna stranka nije dobro došla u Podgoru”, javlja N1.

Razlog takve poruke mještana je što su im godinama unazad političari obećavali da će im riješiti osnovne životne potrebe što bi svaki građanin Bosne i Hercegovine trebao imati u 21. stoljeću.

Mnogo je problema u ovom mjestu, a najveći je vodosnabdijevanje s kojim se mještani muče već pola stoljeća. Problem su i dotrajali putevi, kako kažu, ništa u Podgoru nije uloženo godina, pa zbog toga ne žele ni da im se dolazi za vrijeme predizbornih kampanja i daju lažna obećanja.

FOKUS.BA