BAJDEN ZABORAVIO KOJE ZEMLJE ULAZE U NATO: Ceo svet ga je čuo, pogledajte kako je pokušao da se izvuče (VIDEO)

Predsednik SAD, Džozef Bajden, još jednom je zaprepastio svet svojim ponašanjem.

Predsednik SAD, Džozef Bajden iznenadio je svetsku javnost tokom konferencije za novinare nakon završetka NATO samita u Madridu u četvrtak, pogrešno rekavši da neutralna Švajcarska ulazi u NATO, umesto Švedske. Međutim, on je ubrzo uočio šta je rekao i brzo se ispravio, rekavši da se zapravo našalio.

“Dobili smo telefonski poziv… predložio je da pozovemo lidera Švajcarske… Švajcarska, moj Bože, postajem veoma uzbuđen zbog širenja NATO-a. Švedske”, rekao je Bajden nakon što je shvatio da je napravio grešku grešku.

Kao veliki uspeh Bajden je komentarisao to što je Turska odustala od prigovora da se Švedska i Finska pridruže NATO Alijansi. On je ukazao da su ove dve zemlje podneze zahtev za pristup ovom vojnom bloku zbog straha nakon što je Vladimir Putin doneo odluku da ruska vojska započne vojne operacije u Ukrajini. 

Govoreći o incijativi ovih zemlaja, on je rekao da mu je prvo poziv stigao od lidera Finske, tražeći da poseti Belu kuću.

Pogledajte kako je bajden zaboravio koja zemlja ulazi u NATO:

Bajden je poznat po svojim gafovima, a prethodni je bio svega nekoliko dana pre samita G7 kada je slučalno podigao papir na kome su se nalazila detlajna uputstva šta da priča i kako da se ponaša na sastanku u Beloj kući.

Osim toga, predsendika SAD slušaoci nisu uvek mogli dobro da razumeju pa je tako tokom konferencije za medije u Vašingtonu on rekao “Amerika je država koja se može opisati samo jednom rečju”, s tim što niko nije mogao da razume šta je rekao

(MONDO)