(MAPA) KOTAO ZA 7.000 PRIPADNIKA VSU: Nazire se kraj borbi za Lisičansk, Ukrajinci već napuštaju položaje

VODE se žestoke borbe za Lisičansk, a Narodna milicija LNR stavila je pod kontrolu jedini put koji vodi u taj grad iz Severska.

Odsečeno je oko 5.000-7.000 ukrajinskih vojnika. Ruska artiljerija nanosi strahovite udare po položajima VSU.

*Jedinice Oružanih snaga Rusije, probivši odbranu neprijatelja, završile su opkoljavanje grupacije VSU u Gorskome-Zolotoju.

*Savezničke trupe čiste kotao: Katerinovka, Zolote-4, Zolote-3 (Stakhanov), Novoivanovka, zauzeta je oblast rudnika Karbonit u Gorskom.

*U Gorskom, Zolotoju i predgrađima postoje najmanje 4 bataljona od 24 Ombr, 57 Ombr i 10 Ogšbr.

*Razvijajući ofanzivu, savezničke snage su stigle do južne periferije Lisičanska.

*Oružane snage Rusije, goneći jedinice Oružanih snaga Ukrajine u povlačenju, zauzele su južni deo Volčejarovke i uspostavile kontrolu vatre nad autoputem Lisičansk-Seversk. Ovo je poslednji put snabdevanja Lisičansko-Severodonjecke grupacije Oružanih snaga Ukrajine. Delovi ukrajinske vojske u Lisičansku i Severodonjecku su u operativnom opkoljenju.

*Žestoke borbe vodile su se u industrijskim zonama na južnoj periferiji Lisičanska, gde jedinice 24. brigade, 80. vazdušno-desantne brigade i 110. brigade Odbrambenih snaga drže položaje u fabrici želatina i fabrici proizvoda od gume.

*Neke neprijateljske jedinice pokušavaju da napuste Lisičansk. Ima i pokušaja organizovanog izlaska iz grada, i bekstva u koloni sa civilima. Kolone sa vojnom opremom izložene su raketnim i topovskim udarima.

*U pojedinim oblastima Severodonjecka dolazi do intenzivnog granatiranja položaja Oružanih snaga Ukrajine. Jedinice 79. vazdušno-desantne brigade trpe velike gubitke.

INTERAKTIVNA MAPA : OVDE

NOVOSTI.RS/P. Z. S. /telegram rybar