KATAR OSTAJE BEZ SVETSKOG PRVENSTVA!? Predsednik FIFA zapretio: Ako njih ne pustite, gubite Mundijal

Katar bi mogao da izgubi organizaciju Svetskog prvenstva zbog ljudskih prava. Poznato je da je u toj zemlji zabranjena homoseksualnost, pa su se zbog toga oglasili predstavnici LGBT populacije.

Zbog problema sa LGBT populacijom se oglasio prvi čovek FIFA Đani Infantino.

O tome je pričao i predsednik FIFA Đani Infantino koji je izdao oštro upozorenje organizatorima da ne pomišljaju o zabranama.

“Ukoliko Katar ne ukaže gostoprimstvo svakome, neće biti organizator Mundijala. Svetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude. Da nisu na to pristali, ne bi dobili organizaciju takmičenja. Razgovaraćemo sa predstavnicima vlasti i policije o svemu tome. Naravno, moraće da se poštuje i određena lokalna kultura”, rekao je Infantino aludirajući na zabranu intimnih odnosa za koju preti kazna zatvora od sedam godina.

Jedna od tema bio je i rasizam koji je sve češća pojava.

“Na poslednjih nekoliko takmičenja je više od 50 odsto igrača bilo vređano i to je mnogo. Sada su stvari gore, društvene mreže se koriste za takve uvrede i diskriminaciju. Mi ćemo nastaviti da radimo sve što je u našoj moći da zaštitimo igrače”, poručio je Infantino.

Inače, već se uveliko priča o smrtnoj kazni za sve koji budu korstili drogu u Kataru.

(MONDO)