Ljekari nisu mogli da vjeruju šta vide: Muškarca UJEO POSKOK, on ga spakovao u kesu i donio u dom zdravlja (FOTO)

Državljanina Švajcarske porijeklom iz Samoljice kod Bujanovca, koji ljeto provodi u svom rodnom kraju, ujela je za ruku najotrovnija zmija na našem podneblju – poskok.

Nakon što mu je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja prebačen je u vranjsku bolnicu.

Drama se dogodila juče.

Prema riječima medicinskog tehničara bujanovačke HMP Saše Arsića pacijent je van životne opasnosti. Arsić kaže da pacijent ima oko 60 godina, a zmija ga je ujela za prst na ruci. Pored pacijenta u Hitnu je stigla i zmija.

– Čovjek je htio da uhvati tog malog poskoka i vrati ga u prirodu ne znajući o kojoj vrsti je riječ. Iako ga je ujela, uspio je da je uhvati, stavio je u kesu i donio u našu službu. Kad smo vidjeli da se radi o najotrovnijoj zmiji na ovom području odmah smo reagovali – ispričao je Arsić.

Zmiju je, kako kaže, lično pustio u prirodu poslije svega.

Otrov poskoka sadrži supstance koje izazivaju nekrozu tkiva i uništavaju krvne pločice trombocite usljed čega može doći do krvarenja u unutrašnjim organima.

Sam ujed zmije često nije bolan, ali se nakon nekoliko minuta javljaju prateći simptomi u vidu glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog rada srca, otežanog disanja i povraćanja.

Poskok je lako prepoznatljiv po “rogu” na prednjem dijelu glave, prenosi Blic.