NE OPET! Bajden krenuo da se ukrca u avion pa se preturio i to DVA PUTA – javnost zabrinuta za njegovo zdravlje! (VIDEO)

Česte predsednikove greške dovele su do pitanja o njegovim kognitivnim sposobnostima.

Džo Bajden je u sredu umalo pao hodajući stepenicama aviona “Air Force One” čime je izazvao zabrinutost javnosti za njegovo zdravlje i mentalno stanje.

Bajden je išao u Ilinois kako bi razgovarao o nedavnom padu inflacije – koja je i dalje najviša u prethodnih 40 godina, kada se dva puta okliznuo na avionskim stepenicama. Ovo je dosta podsetilo na njegov prošlogodišnji pad kada se tri puta okliznuo dok je pokušavao da se ukrca u avion u Atlanti, a Bela kuća je kasnije za to okrivila jake nalete vetra.

Bajden, koji je postao najstariji Amerikanac koji je inaugurisan za predsednika kada je položio zakletvu sa 78 godina 2021. godine, izazvao je zabrinutost javnosti za njegovo zdravlje, a njegovo predsedništvo je poznato po greškama i lapsusima.

Zabrinutost u vezi sa godinama predsednika bila je izražena tokom njegove kampanje protiv Donalda Trampa, a ubrzo nakon njegove izborne pobede u novembru 2020. godine, Bajden je slomio stopalo dok se igrao sa svojim psom Majorom.

U novembru 2021, Bajden je podvrgnut kolonoskopiji i nakratko je preneo vlast na potpredsednicu Kamalu Haris, čime je na neko vreme postala prvi vršilac dužnosti predsednika u istoriji SAD. Bajden je ponovo preuzeo kontrolu nakon procedure.

Tokom operacije Bajdenu je uklonjen mali polip na debelom crevu za koji se kasnije pokazalo da je benigni.

Njegov lekarski pregled iz 2019. otkrio je da je uzimao lekove za nekoliko uobičajenih stanja povezanih sa njegovim godinama, kao što su povišen holesterol i manja srčana aritmija.

Zabrinutost zbog njegovog zdravlja ponovo se pojavila u martu 2021, kada je predsednik snimljen tri puta kako pada na putu da se ukrca u Air Force One.

Česte predsednikove greške dovele su do pitanja o njegovim kognitivnim sposobnostima i ranije ove godine 38 republikanaca pozvalo ga je da polaže kognitivni test.

(MONDO)