Uživo: U TOKU suđenje Đokoviću /LINK-video/

Novak Đoković trenutno prolazi kroz teške trenutke u Australiji, gde mu je ponovo ukinuta viza, a njegov advokatski tim priprema žalbu.

Prvi teniser sveta i njegovi advokati učiniće sve da se u što kraćem roku pripreme kako bi se žalili na odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je ukinuo Srbinu vizu u petak ujutru po evropskom vremenu.

Australijan open počinje 17. januara, a samim tim Novak Đoković ima vremena da se ipak nađe na turniru koji je osvajao u devet navrata.Tok suđenja pratite OVDE :

Sudija Keli na početku prolazi kroz istoriju slučaja

Sudija Keli prolazi kroz istoriju postupka, rekavši da je advokat ministra unutrašnjih poslova Kristofer Tran, koji izgleda da nije glavni branilac, naglasio da bi ministar za imigraciju mogao ponovo da ukine Đokovićevu vizu kada je slučaj prvobitno bio ranije na sudu u ponedeljak. Što se i dogodilo.

Sudija je Entoni Keli, koji je vodio suđenje i pre nekoliko dana kada je poništena da se Novaku poništi viza prvi put.

.

Advokat Nedić: Malo verovatno da sud razmatra žalbu pre ponedeljka

Blažo Nedić, međunarodno akreditovan advokat, medijator i konsultant sa više od 25 godina iskustva u Srbiji, Evropi i SAD, ekspert u oblasti anglosaksonskog prava, radio je u Velikoj Britaniji i Srbiji rekao je za RTS da je maksimalni rok za žalbu Đokovića 28 dana, ali misli da će se ovde sve odvijati mnogo brže.

“Očekujem da će ili tokom današnjeg dana ili sutra ujutru pravni tim Novaka Đokovića prvo podneti zahtev za izdavanje privremene mere kojim bi se zabranilo ministru da deportuje Đokovića dok sud ne razmotri slučaj. Sa istim zahtevom podneće se zahtev da se slučaj razmotri po hitnom postupku. Malo je verovatno da to po hitnom postupku znači pre ponedeljka”, naveo je Nedić.

Dodao je da to znači da sut mora da otvori ročište, slično kao što smo videli prošlog ponedeljka.

“Ako sud usvoji zahtev za izdavanje privremene mere, zakazaće u najkraćem roku raspravu pred sudom gde će obe strane moći da iznesu svoje argumente”, naveo je.

Nedić je napomenuo da se nije iznenadio odlukom da se Novaku po drugi put ukine viza, da se znalo da će se to desiti, samo je bilo pitanje kada, a to što se desilo u petak u 18 po lokalnom vremenu da li je fer, to je drugo pitanje.

Prema njegovom mišljenju, malo je verovatno da će sud razmatrati žalbu pre ponedeljka. 

A da li će do tada Novak biti u pritvoru, Nedić kaže da je to diskreciona odluka imigracionih vlasti.  

“Ovaj proces nije vezan za prethodnu odluki i neizvesno je da li će ovaj proces biti kod istog sudije. Odluka je imigracionih vlasti i ministra da li će ostaviti Novaka Đokovića u njegovom privatnom smeštaju ili će ga smestiti u imigracioni pritvor”, rekao je advokat i dodao da Novakovi advokati mogu da napadnu i odluku o određivanju imigracionog pritvora, ali to je poseban zahtev.

mediji/rts/sputnik