PRVE REČI ALEKSA HOKA PO UKIDANJU VIZE ĐOKOVIĆU: Ministar za migracije je OVAKO obrazložio svoju odluku! (FOTO)

Ministar za migracije Aleks Hok doneo je odluku i odbio vizu Novaku Đokoviću!

Hok je iskoristio svoje “diskreciono pravo” da poništi vizu Novaka Đokovića u skladu sa Migracionim aktom, što je advokat Vlade ukazao da bi moglo da se desi još na suđenju, koje je rešeno u korist srpskog tenisera.

Hok se potom oglasio i objasnio odluku.

Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije“, objasnio je Hok.

Srpski teniser Novak Đoković mogao bi ponovo da se nađe u pritvoru u Australiji posle odluke ministra Aleksa Hoka da mu ukine vizu. To samim tim znači da je srpski teniser stavljen na listu za deportaciju, što bi moglo da znači i povratak u ozloglašeni hotel za migrante.

Kako izveštavaju australijski novinari, Đoković će ostati na slobodi do okončanja pravnih procesa.

ovakovi advokati još uvek razmatraju svoje pravne mogućnosti.

Dokumenti o otkazivanju vize su im uručeni istog trenutka kada se ministar Aleks Hok oglasio saopštenjem. Ako ulože žalbu zatražiće “pojednostavljeno suđenje” kako bi se suđenje završilo do nedelje, javlaju dobro obavešteni australijski izvori.

kurir.rs