UPALA U SOPSTVENU ZAMKU! Karleuša napada ljude što jedu meso, a ona kupila kožne ČIZME! (FOTO)

Da bi neka javna ličnost imala kredibilitet i autoritet, mora da stoji iza onoga što kaže i bude primer drugima kada je u pitanju doslednost.

To znači da, ako pozivate druge ljude da ne krše ljudska prava, prava životinja i slično, onda i vi morate to da poštujete u svakom obliku!

Na primeru Jelene Karleuše nije tako.

Često ona govori o pravima životinja, o tome kako je nehumano ubijati i jesti njihovo meso, tvrdeći za sebe da je vegetarijanac. S druge strane, ona je jedna od javnih ličnosti koja ponajviše kupuje proizvode koji nastaju preradom životinjske kože. Takvih primera ima bezbroj, a mi ćemo pomenuti samo poslednji!

Jelena je pre dva dana na Instagramu napisala poduže obraćanje u kome je po ko zna koji put navela zbog čega ne treba da se “ubijaju životinje”.

– Oni koji kažu “ja ne ubijam životinje”, “ja kupujem ubijeno”, “već je mrtvo”, moraju da znaju da se u pravosudnom sistemu ljudi to zove naručilac ubistva. Proglase vas krivim i ruke su vam krvave. Prestanite da tražite izgovore kako bi mirne duše jeli leš. Budite promena, budite plemeniti. Spasite živote jer jedan vaš ručak nije vredan ničijeg života. Neka u novoj godini jedna od bitnih životnih odluka bude da postanete vegetarijanci i vegani – napisala je Jelena.

Nekoliko sati kasnije, objavila je fotografiju svojih novih, dizajnerskih čizmi, koje su napravljene od čiste, teleće kože, što se vidi i na specifikaciji i deklaraciji.

Njihova cena je oko 1200 evra. To znači da je najmanje jedno tele moralo da bude ubijeno da bi bile napravljene Jelenine čizme. Karleuša je, po svojoj teoriji, u ovom slučaju, naručilac ubistva!

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić