Posle tri noći provedene u kafani zbog mećave, mnogi nisu hteli da idu kući

Grtalica za sneg je uspela da se probije do paba “Tan Hill Inn” podignutog na najvišoj nadmorskoj visini u Velikoj Britaniji i oslobodi goste koji su tri noći bili zarobljeni snežnim nanosima koje je donela oluja Arven.

Na vrhu Jorkšir Dejlsa, na 528 metara nadmorske visine i 18 kilometara od najbližeg grada, nalazi se najizolovaniji pab u Britaniji, “Tan Hill Inn” smešten u kuću iz 17. veka koja se ujedno smatra za jedinu zgradu u Velikoj Britaniji izgrađenu na toj visini.

Šezdesetak gostiju koji su doputovali u petak uveče da bi uživali u koncertu tribjut benda grupe „Oejzis“ kada je oluja Arven pogodina Ujedinjeno Kraljevstvo, ostalo je zavejano tokom vikenda.

Posle trodnevnog druženja provedenog u igranju pab kvizova, društvenih igara i pevanja uz karaoke, pored gostiju i članovi „Noejzisa“ su u ponedeljak ujutru uspeli da iskopaju svoja vozila iz snega i krenu stazom koju je raskrčila grtalica.

Mećava je napravila snežne nanose oko paba visoke preko dva metra, da su spasioci morali da proseku tunel do ulaznih vrata, ali su putevi ostali neprohodni zbog snažnog vetra koji je oborio dalekovode.

Pored akustičnih nastupa „Noejsisa“ – koji su sada dobili nadimak „Snou-ejsis“ (Snow-asis) – kako je navela generalna menadžerka paba, Nikol Taunsend – gosti su gledali filmove i uživali u tradicionalnom nedeljnom ručku.

„Svi gosti su bili divni, tako da smo imali neverovatnu sreću. Bili su puni podrške, razumevanja i strpljenja“, ispričala je Taunsend za jutarnji program Aj-Ti-Vija i dodala da su gosti pomagali u čišćenju i pripremanju ručka. „Pristali su i da dele sobe s onima koji nisu imali rezervisanu, neki su čak spavali i na sofama i podu“, dodala je.

„Družili su se i pevali, bilo je kao okupljanje dobrih prijatelja… Jedna gospođa je rekla da i ne želi da ode i već su zakazali ponovno okupljanje“, tvrdi Nikol.

Pored hrane, pića i zabave, menadžerka naglašava i da se osoblje „pobrinulo da se vodi računa o ličnoj higijeni“.

„Svi smo se spijateljili. Zvuči malo kao kliše, ali stvarno svi su došli kao stranci, a odlaze kao prijatelji“, navela je menadžerka za Bi-Bi-Si Radio 4.

Ovo nije prvi slučaj da je “Tan Hall Inn” ostao zavejan snegom. Pet dana su 2013. godine u pabu bila zarobljeni zaposleni i četiri gosta.

RTS.RS