Bile su najbolje drugarice, onda je DNK test promijenio sve

Džulija Tineti i Kasandra Medison upoznale su se na poslu 2013. i brzo postale prijateljice. Obje su usvojene iz Dominikanske Republike i šalile su se da su sestre. Nakon što su zapazile grešku u papirologiji, uradile su DNK test koji je potvrdio da zaista jesu u srodstvu.

U januaru, Džulija Tineti se probudila uz poruku svoje najbolje drugarice Kasandre Medison: “Da li su rezultati već stigli?”

Kada je Tineti otvorila mejl, bila je toliko zapanjena da je zatvorila laptop.

Uzela je telefon. Madison, koja radi u bolnici, izašla je sa operacije da bi prihvatila poziv.

“Sjediš li?” upitala ju je Tineti.

“Mi smo sestre”, saopštila joj je.

Tineti i Medison su usvojene iz Dominikanske Republike kao mala djeca i odgajane su u porodicama koje su živjele na udaljenosti od oko 20 minuta u Konektikatu. Nisu se srele sve do 2013. godine, kada se Medison prijavila za posao u baru u kom je Tineti radila kao hostesa.

Kada je Medison došla u bar, Tineti je prokomentarisala njenu tetovažu dominikanske zastave. Madison je napomenula da je usvojena iz Dominikanske Republike.

Ubrzo su počele da primjećuju sličnosti. Obje gaje ljubav prema tetovažama; Tineti je takođe imala istetoviranu zastavu. Njihova fizička sličnost bila je toliko očigledna da su kupci i kolege počeli da je komentarišu.

Isprva je to bila šala – ali su onda i same počele da sumnjaju da su u srodstvu. Odlučile su da uporede izvode iz matične knjige rođenih, ali su u njima navedena različita mjesta rođenja i biološke porodice.

Tineti je imala drugaricu koja je takođe usvojena iz Dominikanske Republike. Dok je istraživala Tinetino porijeklo, ona je zaključila da je došlo do zamjene papira za usvajanje.

Kada je upoznala Tineti, Medison je već bila pronašla svoju biološku porodicu u Dominikanskoj Republici. Bila je u kontaktu sa tatom i saznala da joj je majka umrla četiri godine ranije. Upoznala je starijeg brata i šest mlađih braće i sestara.

Pozvala je svog biološkog oca da pita da li je dao još jedno dijete na usvajanje. Rekao je da je dao još jednu djevojčicu, otprilike godinu dana nakon Madison. On to nije spomenuo jer ga je bilo sramota, objasnio je.

Tada je sve postalo jasno.

Medison i Tineti su uvijek bile bliske, ali saznanje da su biološke sestre učvrstilo je njihovu vezu.

“Porodica je relativan pojam. To može biti bilo ko. Ne morate biti u krvnom srodstu”, rekla je Medison za Insider.

Obje žene su rekle da su naučile da slušaju svoju intuiciju – ali da je čak i tako teško procesuirati niz slučajnosti koje su ih dovele do toga da shvate da su sestre.

Izvor: Zadovoljna.rs