Tina Tarner tužila 50 godina mlađu kolegicu jer previše liči na nju

Sudeći prema fotografijama mlade muzičarke, sličnost je zaista velika, a na plakatu šoua u kojem nastupa, izgleda gotovo identično kao planetarna diva u mlađim danima.

Diva Tina Tarner (Turner) tuži njemačku pjevačicu koja nastupa sa njenim obradama jer izgleda preslično njoj.

Legendarna 81-godišnja pjevačica odlučila se na ovaj potez kada je vidjela Doroteu Flečer (Dorothea Fletscher), koja inače ima oko 30 godina i nastupa sa šouom koji je nazvala “Simply The Best” po popularnoj pjesmi muzičke dive, prenosi Telegraf.rs.

Advokati Tine Tarner u tužbi su naveli kako na promotivnim materijalima šoua Dorotea previše liči na slavnu pjevačicu, te bi njeni fanovi zbog toga mogli da pomisle da će ih na sceni dočekati Tarnerova.

Sudeći prema fotografijama mlade muzičarke, sličnost je zaista velika, a na plakatu šoua u kojem nastupa, izgleda gotovo identično kao planetarna diva u mlađim danima.

“Nerealno, kao da su dvojnice”, “Ova djevojka se stvarno potrudila da liči na divu”, “Nema ništa autentično kod nje, jedna je Tina”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Njemačka muzička scena trenutno čeka u čiju će korist presuditi sud, a ta bi presuda mogla uveliko promijeniti čitavu scenu koja se bavi obradama poznatih muzičara.

Tina Tarner zapravo je tužila firmu “Cofo Entertainment” koja stoji iza 50 godina mlađe pjevačice, a zastupa i bendove koji se bave obradama Elvisa Prislija, “Beatlesa” i Frenka Sinatre.

Tina Tarner je prvu tužbu podigla prošle godine kada su objavljeni posteri na kojima Dorotea liči na pjevačicu, a tužbu je i dobila na njemačkom sudu.

Nakon toga, promotivni materijali su izmjenjeni, te je sud zaključio kako se pjevačici ne može oduzeti pravo na njen umjetnički izraz, pogotovo jer je naglašeno da svira obrade Tine Tarner.

– Tina Tarner bi htjela da odlučuje o tome može li se njen lik i djelo koristiti u promotivne svrhe – rekao je na sudu prošle sedmice njen advokat, koji je tužbu proslijedio na viši sud.

– Samo glupa osoba može zaključiti da se radi o pravoj Tini Tarner – rekli su advokati koji brane Doroteu Flečer.

Presuda u ovom slučaju očekuje se u februaru sljedeće godine.

Telegraf.rs