Pogledajte snimke haosa na ulicama Sjeverne Mitrovice (VIDEO)

Nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica

U Severnoj Mitrovici u toku je akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu. Navodno, reč je o “akciji za sprečavanje krijumčarenja robe”, a u Severnu Mitrovicu stigli su i pripadnici ROSU.

View this post on Instagram

A post shared by Бунт Косово и Метохија 🇷🇸 (@bunt_kosmet)

10.30 – Kosovska policija: Cilj borba protiv krijumčarenja robe

Kosovska policija oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je u “ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”. Kako se navodi u saopštenju “akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice”.

– Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz.

Kosovska policija je navela i da će “u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti implementaciju svojih dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanje krijumčarenja robe i uništavanje kriminalnih grupa”.

10. 38 – Stigli i pripadnici ROSU

U Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu. Situacija je izuzetno napeta. U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Severnoj Mitrovici, a ulice su pune građana.

10.53 – Nezvanično: Policija se povukla ka južnom delu Mitrovice

Prema prvim nepotvrđenim informacijama, kosovska policija se povukla ka južnom delu Kosovske Mitrovice. Na snimcima sa društvenih mreža vidi se da su na ulicama zapaljeni autobili, a na ulicama je gust dim. U međuvremenu, oklopna vozila kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, povukla su se.

11.05 – Pripadnici ROSU u Zvečanu

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije nalaze se i u susednoj opštini Zvečan. Blokiran je put koji vodi ka naselju Rudare u blizini mosta, javlja RTS.

(Kurir.rs/Kosovo online)